29.06.22 

Image28 червня на Харківському авіапідприємстві пройшла церемонія спецпогашення поштової марки із зображенням найбільшого у світі літака Ан-225 "Мрія".

Процедуру провели очільник Харківської дирекції АТ "Укрпошта" Юрій Савченко разом з генеральним директором ХДАВП Олександром Кривоконем, повідомила прес-служба підприємства.

Поштові конверти та марки з зображенням "Мрії" погасили спеціальним поштовим штемпелем, який відрізняється від стандартних штемпелів зовнішнім оформленням. Спецпогашення має особливе значення для філателістів, які збирають ювілейні марки та конверти.

"В часи високих технологій та електронної пошти цінність марки визначається тим посланням, яке зображене на ній. Ми ніби надсилаємо лист у майбутнє. Що подумають люди, коли роздивлятимуться марку, заради якої ми зібралися сьогодні? Що українці, не дивлячись на страшну, дику війну, розв’язану росіянами проти нас, - МРІЮТЬ! – каже Олександр Кривоконь. - І яка наша мрія? Вона - сильна! Ми не просто чинимо опір, ми довели всьому світу свою міць і звитягу! Наша мрія - висока! Для нас важливе прагнення до світлого і чистого , як любов, повага і достоїнство. Наша мрія - інтелектуальна, ми - креативна і дуже освічена нація. Ми здатні творити, розвивати, робити світ кращим і красивішим. Але найголовніше - наші мрії досяжні: авіаконструктор Ігор Сікорський створив перший у світі гелікоптер, Сергій Корольов не дивлячись на тортури Гулагу - розробив і запустив у космос ракету, саме в Україні був створений найбільший у світі літак, якому присвячена ця марка. Ніхто не зміг і не зможе позбавити нас високих мрій. Ми переможемо і будемо й надалі створювати чудові літаки. Бо ми - українці. Слава Україні!"

Image 

Тираж марки "УКРАЇНСЬКА МРІЯ" - три мільйони. Придбати марку можна у відділеннях Укрпошти або в онлайн-магазинах уже з сьогоднішнього дня.

Джерело Надія Тесля