04.07.22 

ImageПольський туристичний оператор Itaka, який позиціонує себе як найбільший в країні, досяг домовленості з "Міжнародними авіалініями України" щодо використання літака української авіакомпанії для перевезень своїх клієнтів влітку поточного року.

"Раді повідомити про відновлення мережі рейсів на сезон Літо 2022… Нам знадобилося кілька напружених днів, насичених складними переговорами, щоб повернутися до початкової чартерної програми… Результатом пошуку надійного перевізника є підписаний контракт з "Міжнародними авіалініями України", - говориться в повідомленні польської компанії, яке цитує ЦТС.

"У цей складний для України період нам вдалося терміново розробити та підписати взаємовигідний контракт, який є найкращим прикладом того, що польські та українські компанії можуть співпрацювати та допомагати одна одній. До початку війни в Україні ми мали можливість співпрацювати з МАУ з приводу організації турів Україною", - додали в Itaka.

Як пояснює портал Pasazer, планувалося, що одним з партнерів Itaka в літньому сезоні 2022 року стане новий італійський приватний перевізник Aeroitalia. Однак останній не дотримався умов і польському туроператорові довелося оперативно шукати заміну.

З огляду на опубліковані фото, в мокрий лізинг передано Boeing 737-900 з реєстраційним номером UR-PSL. Після російського вторгнення лайнер був н зберіганні в Іспанії. Нині він базується в Катовіце і вже виконав перші рейси для польського оператора.

Раніше повідомлялося, що один з літаків МАУ почав виконувати рейси для airBaltic.