05.07.22 

ImageРизький аеропорт придбає сучасну систему виявлення вибухівки для перевірки ручної поклажі

Продовжуючи реалізацію проектів з розвитку безпечної та екологічно чистої інфраструктури аеропорту, Ризький аеропорт використає кошти, заощаджені Фондом згуртування ЄС, на придбання нової системи виявлення вибухівки для перевірки ручної поклажі пасажирів. Це передбачено змінами до договору про використання фінансових ресурсів Фонду об’єднання, підписаного з ЦФУ.

«Аеропорт «Рига» вже підписав контракт і реалізує установку та інтеграцію нової системи виявлення вибухівки в інфраструктуру обробки багажу аеропорту для перевірки зареєстрованого багажу пасажирів відповідно до останніх вимог. Разом із змінами до контракту з Центральне фінансово-контрактне агентство для придбання та встановлення системи контролю ручної поклажі, що відповідає третьому стандарту, ми значно модернізуємо весь процес контролю багажу в аеропорту», ??- сказала пані Лайла Одіня, голова правління Ризького аеропорту.

Встановлення нової системи рентгенівського обстеження, яке має бути завершено до кінця 2023 року, спростить і прискорить процес контролю ручної поклажі, оскільки пасажирам більше не потрібно буде виймати рідини та електрообладнання з ручної поклажі перед охороною. скринінг. Нова система також покращить виявлення заборонених предметів, таким чином покращуючи як якість перевірок безпеки, так і епідеміологічну безпеку.

Як повідомлялося раніше, зараз в аеропорту також готуються до заміни існуючої системи конвеєра багажу на обладнання системи виявлення вибухових речовин третього стандарту. Нова система виявлення вибухівки в пакеті багажу має запрацювати до 1 вересня 2023 року.

У рамках проекту Фонду згуртованості ЄС «Розвиток безпечної та екологічно чистої інфраструктури в міжнародному аеропорту «Рига» аеропорт «Рига» проводить масштабні роботи з розвитку інфраструктури аеродрому та території аеропорту. Аеропорт побудував другу швидкісну руліжну доріжку, щоб допомогти зменшити викиди CO2, встановив осьові ліхтарі на руліжних доріжках як перший крок до інноваційної системи управління літаками «дотримуйся зелених» і побудував посадкову зону для екстреної медичної допомоги та авіаційного пошуку та рятувальний, а також вертолітний майданчик для військових, урядових та інших вертольотів.

Крім того, за підтримки CF реконструйовано під’їзні шляхи до громадської частини аеропорту, модернізовано систему зливової каналізації та освітлювальну інфраструктуру.

Підтримка модернізації аеропорту передбачена в рамках документа планування - Пріоритетної осі «Стала транспортна система», Спеціальної цілі підтримки 6.1.2 «Сприяння безпеці та дотриманню екологічних норм у Міжнародному аеропорту Риги». 27 грудня 2016 року Ризький аеропорт підписав угоду з Центральним фінансово-контрактним агентством (CFCA) про отримання коштів CF для реалізації проекту. 3 липня 2017 року Аеропорт отримав позитивне рішення від Європейської Комісії (ЄК) щодо повідомлення про державну допомогу для проекту «Розвиток безпечної та екологічно чистої інфраструктури в Ризькому міжнародному аеропорту» (Проект № 6.1.2.0/16/I). /001).

Загальний доступний прийнятний обсяг фінансування проекту становить 23 049 010 євро, включаючи фінансування CF у розмірі 11 484 765 євро та фінансування ДАК «Starptautisk? lidosta «R?ga» (Міжнародний аеропорт Рига) у розмірі не менше 11 564 245 євро.