05.07.22 

ImageРизький аеропорт і “RERE Meistari Ltd.” уклали договір на реконструкцію будівлі технічної служби аеропорту.

Під час реконструкції буде утеплено близько 6000 м2 площі, а 4000 м2 буде повністю перебудовано, щоб забезпечити робочий простір для допоміжних служб аеропорту.

«Реконструкція забезпечить наших працівників сучасними робочими приміщеннями та вирішить питання екологічної доступності, а також дозволить більш оптимально використовувати наші ресурси та підвищити клас енергоефективності будівлі, що є важливим кроком на шляху до цілей стратегії сталого розвитку аеропорту», ??– сказала Лайла Одіня, голова правління Ризького аеропорту.

Едгарс Веверіс, представник генпідрядника, член правління АТ «РЕРЕ Груп», зазначає: «Проект будівництва включає не лише реконструкцію будівлі технічного обслуговування, а й будівництво інженерних мереж, рішення екологічної доступності та благоустрій території. працює. Проект покращить енергоефективність та ергономіку будівлі технічного обслуговування, що в довгостроковій перспективі зменшить споживання енергії та витрати на проживання, а також дозволить технічному персоналу виконувати свою роботу ефективніше».

Бюджет реконструкції становить 9,6 млн євро, з яких 83% буде покрито власним інвестиційним бюджетом аеропорту, а 17% – Фондом згуртування ЄС. Контракт із забудовником передбачає початок робіт у липні цього року та завершення до кінця 2023 року.

Реконструкція будівлі технічних служб, побудованої в 1970-х роках, є одним із заходів, підтриманих проектом «Розвиток безпечної та екологічно чистої інфраструктури в Ризькому міжнародному аеропорту», ??що фінансується Фондом згуртування. У рамках проекту Ризький аеропорт проводить масштабні роботи з розвитку інфраструктури аеродрому та території аеропорту. Аеропорт побудував другу руліжну доріжку, щоб допомогти зменшити викиди CO2, встановив осьові ліхтарі на руліжних доріжках як перший крок до інноваційної системи управління повітряними суднами «дотримуйтесь зеленого» і побудував посадкову зону для екстреної медичної допомоги та авіаційного пошуку та рятування, а також військові, урядові та інші вертольоти. Також Фонд підтримав реконструкцію під’їзних шляхів до громадської частини аеропорту, модернізацію системи зливової каналізації та інфраструктури освітлення.