06.07.22 

ImageТурецька компанія Baykar Makina на безоплатній основі передала Литві БПЛА Bayraktar TB2.

Литовський телеканал Laisves TV раніше організував збір коштів на купівлю ударних дронів Bayraktar для України. У рамках кампанії вдалося зібрати €5,9 млн. Проте Baykar запропонувала направити зібрані гроші на гуманітарну допомогу Україні, а безпілотник передати Литві безоплатно.

У заході взяли участь міністр оборони Литви Арвідас Анусаускас, посол України у Вільнюсі Петро Беста та генеральний директор Baykar Халук Байрактар.

"Ми були дуже вражені цією кампанією, у якій взяли участь сотні тисяч литовців. Нам захотілося зробити свій внесок. Тому наша компанія вирішила безкоштовно передати Bayraktar TB2, щоб приєднатися до солідарності литовців", - сказав Халук Байрактар.

Глава компанії зазначив, що високотехнологічна продукція Bayraktar добре зарекомендувала себе на багатьох платформах. Байрактар висловив сподівання, що БПЛА зроблять внесок у встановлення миру в Україні та захист суверенітету країни.

Раніш повідомлялось, що литовський телеведучий і громадський діяч Андрюс Тапінас за три дні зібрав 5 млн євро на безпілотник Bayraktar TB2 для захисників України. Андрюс Тапінас отримав згоду від влади Литви і Туреччини на купівлю Байрактара, який він назвав "жахливим убивцею російської армії". Він наголошував, що так Литва не лише купує безпілотник, а привертає увагу світової спільноти та показує приклад, піднімає бойовий дух українців і демонструє, як литовці підтримують український народ.