08.07.22 

ImageАвіакомпанія Pegasus безпідставно відмовила у посадці на літак українці, яка поверталася зі Стамбула до Німеччини, де вона тимчасово проживає. 

Так, під час перевірки документів на гейті їй повідомили, що згідно з візовим законодавством вона перевищила кількість днів, призначених для перебування в ЄС за біометричним паспортом протягом півроку, і вимагали пред'явити документ, що підтверджує право на проживання.

Однак до 31 серпня 2022 року для в'їзду до Німеччини власникам українського паспорта не потрібні жодні додаткові дозволи або візи, про що пасажирка повідомила співробітників авіакомпанії. 

Її аргументи не взяли до відома, і заявили, що у в'їзді відмовила нібито німецька сторона, але не підтвердили сказане доказами, після чого українку вигнали до загальної зони аеропорту. 

Загалом розгляд тривав близько 4 годин із залученням супервайзера та менеджера Pegasus. В результаті як варіанти було запропоновано звернутися до німецького консульства за дозволом або прожити в Туреччині 90 днів, і тоді вже вилетіти до Німеччини.

За власні гроші пасажирка сплатила трансфер до готелю і сам готель, а вранці у консульстві їй підтвердили, що авіакомпанія не мала права відмовляти у посадці на літак, після чого вона купила квиток на літак іншої авіакомпанії та повернулася до Німеччини. Тим часом у центральному офісі Pegasus заявили, що співробітники компанії на гейте не мають права перевіряти підстави для в'їзду до іншої країни. Розгляд триває.

Джерело vesti.ua