14.07.22 

ImageДиректор пардубіцького аеропорту приїде в Ужгород з консультацією щодо розвитку обласного летовища

Делегація Закарпатської обласної ради ознайомилася з роботою аеропорту в чеському місті Пардубіце. На прохання голови облради Володимира Чубірка візит на летовище та зустріч з його керівництвом організував гетьман Пардубіцького краю Мартін Нетоліцкий.

Це невеликий сучасний європейський аеропорт, 2/3 частини якого є у власності міста Пардубіце, 1/3 належить краю. Аеропорт міжнародний. До війни компанія Wizz Air тут здійснювалися рейси до Львова і Києва.  

3 роки тому аеропорт пройшов велику реконструкцію і на сьогодні є одним із наймодерніших летовищ Чеської Республіки.

Депутати Закарпатської обласної ради поспілкувалися з директором аеропорту Іваном Чехом. Обговорили можливість отримання гуманітарної підтримки  у вигляді елементів світосигнальної системи, спеціального автомобільного транспорту, швидкої допомоги, яка, згідно з вимогами, повинна бути в аеропорту. Також депутати запросили директора аеропорту Івана Чеха в Ужгород, щоб він висловив свою думку щодо бачення розвитку нашого летовища.

«Взлітна смуга пардубіцького аеропорту більша за смугу нашого летовища на 500 метрів. Це дає можливість приймати великі боїнги. Тому аеропорт використовується як чартерний і вантажний. Його також використовують військові навчальні школи. Нам багато чого ще потрібно побудувати, щоб у себе облаштувати таке летовище. Тому ми спеціально поїхали сюди, щоб аеропорт побачили депутати для розуміння, яким шляхом рухатися нам і як розвивати наше КП «Міжнародний аеропорт «Ужгород», — прокоментував візит Володимир Чубірко.

Пресслужба Закарпатської обласної ради