14.07.22 

ImageВосени цього року виконає свій перший рейс європейський SkyUp, назва компанії поки що невідома.

24 лютого пілотам літака SkyUp Airlines забракло 20 хвилин, щоб вивезти останній літак цієї компанії з України. Інші 10 літаків SkyUp встигла перевезти до Європи, ще чотири судна змусили віддати лізингодавці, пише Forbes.

SkyUp знайшла роботу для своїх восьми літаків (два інші перебувають на техобслуговуванні). Літаки перевізника виконують рейси до 52 аеропортів, більшість – у межах Європи. З кінця квітня компанія передала їх до так званого мокрого лізингу іншим авіакомпаніям. Клієнти – Air Moldova, Smartwings, Corendon Airlines, Freebird Airlines, Wizz Air. Крім того, SkyUp Airlines перевозить туристів туроператора Join UP! Baltics.

Восени SkyUp Airlines планує відкрити в ЄС власну авіакомпанію. На першому етапі вона виконуватиме чартерні рейси для європейських туроператорів. Про плани відкриття власної авіакомпанії співвласник Олександр Альба розповідав ще на початку квітня, але зараз уже є конкретика.

Спочатку це будуть перельоти із країн Балтії, Молдови, Румунії, Польщі, Чехії, Словаччини. Не виключають в авіакомпанії та рейси з Німеччини та Австрії. Основну частину маршрутів становитимуть традиційні туристичні напрями, такі як Туреччина та Єгипет. Плюс екзотичні напрямки, такі як Танзанія. Значний обсяг рейсів виконуватиметься для групи споріднених компаній – туроператора Join UP Baltics, Join UP Romania та Join UP Poland.

Другий етап - з кінця березня 2023, коли в авіації починається літній сезон, SkyUp хоче запустити регулярні рейси з країн ЄС. "Буде реалізований давно запланований стратегічний намір – створення повноцінної європейської авіакомпанії, яка оперуватиме в ЄС", – розповіла комерційний директор SkyUp Людмила Слободянюк. Європейський SkyUp виконуватиме основну частину рейсів за межі ЄС і, як тільки це стане можливим, до України.

SkyUp Airline вже налагодив відносини з турецькими аеропортами, тому новому перевізнику з цієї групи буде легше почати роботу.

За словами Слободянюк, вони планують розпочати продаж квитків у листопаді-грудні. На початок нового туристичного сезону хочуть довести кількість літаків до 19 (три отримають наприкінці цього року, ще п'ять – наступного).

У SkyUp Airlines поки що не називають назву нової авіакомпанії, карту регулярних маршрутів та обсяг інвестицій. Пояснюють тим, що зараз триває завершальна фаза обговорення маршрутної мережі, розкладу, аеропортів базування.

Відомо, що новий перевізник буде зареєстровано на Мальті.