20.07.22 

ImageПопри закритий через бойові дії авіаційний простір SkyUp Airlines продовжує діяльність і підтримує країну. З моменту повномасштабного вторгнення росії в Україну авіакомпанія сплатила понад 40 млн грн податків, з яких 10 млн грн — авансовий платіж. 

«Ми всім серцем прагнемо якомога скоріше повернутись в українське небо, а тому сплачуємо податки навіть наперед і робимо все, щоб зберегти кваліфікованих спеціалістів, — коментує Дмитро Сєроухов, генеральний директор SkyUp Airlines. — Зараз стоїть питання не просто про бізнес, а про збереження української авіації як такої: фахівці мають підтримувати знання, проходити сертифікацію, літати. Саме ці люди будуть відновлювати галузь після перемоги, але працювати над цим потрібно вже сьогодні».

З перших днів повномасштабної війни SkyUp залишається в небі. Спочатку авіакомпанія SkyUp зосередилась на перевезенні громадян України в Ізраїль та Португалію з Кишинева, Любліна та Варшави, а також транспортуванні гуманітарної допомоги з інших країн до найближчих з українським кордоном аеропортів. 

Надалі ми уклали договори з іншими авіакомпаніями про використання наших літаків на умовах мокрого лізингу. Крім того, ми здійснюємо чартерні рейси для нашого стратегічного партнера — туроператора Join UP!, який збільшує свою присутність в інших країнах. 

Наразі повітряні судна SkyUp можна зустріти в 52 аеропортах країн ЄС, а також Швейцарії, Туреччини, Молдови, Єгипту. Все це дозволяє нам не лише підтримувати операційну діяльність і сплачувати податки, але й зберігати найцінніший ресурс — нашу команду.

Зараз ми працюємо над реєстрацією авіакомпанії SkyUp MT в Євросоюзі та залученням до роботи українських спеціалістів. А після завершення війни плануємо якнайскоріше відновлення польотів в Україні.