05.09.22 

ImageНову авіакомпанію можна відкрити вже восени цього року. Планується, що вона займатиметься чартерними перевезеннями для європейських туристичних операторів. На перших етапах у проекті є регулярні перельоти з Молдови, Чехії та низки країн Балтії. За можливості розширення, до них додадуться пасажирські авіаперевезення з Австрії й Німеччини. За прогнозами експертів, основними напрямками доставки європейських туристів стануть Туреччина та Єгипет. Хоча є перспективи перельотів і на екзотичніші курорти, такі як Танзанія.

У нових авіалайнерах будуть місця бюджетної категорії та бізнес-класу. Важливо, що всім пасажирам обіцяють забезпечити вільний доступ до Інтернету на борту літака. Це дать змогу просто під час польоту дивитися нові фільми онлайн або грати в мобільне казино. Нагадаємо, що сьогодні SkyUp уже здійснює рейси для WizzAir до ЄС.

За словами директора авіакомпанії SkyUp Людмили Слободянюк, попереднє бронювання квитків на нові рейси буде відкрито вже в листопаді-грудні цього року. І місць точно вистачить усім. До початку туристичного сезону в авіапарку SkyUp має з'явитися ще 3 літаки, що збільшить їхню загальну кількість до 19. 

Наразі тримається в секреті обсяг інвестицій у новий проект, як і його назва. Експерти пов'язують це з тим, що зараз ведеться обговорення маршрутної сітки нового авіаперевізника з урахуванням доступних аеропортів. 

Інсайдери стверджують, що компанія буде зареєстрована на Мальті. Це потрібно для оптимізації оподаткування. Примітно, що з такої інформації можна зробити низку висновків. Так, для реєстрації на Мальті необхідно, щоби в авіапарку компанії було щонайменше 2 літаки. Потрібно й підтвердження отримання інвестицій у розмірі не менше ніж 5 млн євро. Це стане гарантією виконання взятих на себе авіаперевізником зобов'язань, наприклад щодо здійснення перших рейсів, на які клієнти забронюють квитки.