17.09.22 

ImageАндрій Риштун, львівський дигер, побував на недіючому аеродромі та показав літаки Ан-2

Про це розповів  "Еспресо.Захід".

Аеродром знаходиться на Івано-Франківщині у місті Косів. Летовище в даний час не використовують. Старенькі літаки Ан-2 чекають закінчення війни, аби була можливість відновити польоти.

"Ан-2 або ж кукурузник – це наймасовіший літак в Радянському Союзі. За рахунок подвійного крила він має низьку швидкість польоту. Тобто ним є зручно обробляти поля, гасити пожежі чи взлітати-сідати на малопристосованих ділянках. Великим плюсом є можливість посадки з непрацюючим двигуном. Ан-2 має модульну конструкцію. Крила і хвіст можна відкрутити і весь літак перевести однією вантажівкою по звичайній дорозі", – написав дигер Андрій Риштун.

Нагадаємо. 31 серпня 2022 року виповнилось 75 років з дня першого польоту славнозвісного біплана Ан-2. Олег Костянтинович Антонов зазначав: "Ан-2 – мій найбільший успіх". Один з рекордів цього найбільшого в світі біплана –  його тривале серійне виробництво. За минулі роки побудовано близько 18000 екземплярів Ан-2 та його модифікацій. 

Ан-2 досі залишається улюбленцем авіаторів світу. Щороку власники цього біплана збираються на зльоти Ан-2. У цьому році захід відбувся на аеродромі Нове Місто в Празі, Чехія.