19.09.22 

ImageWIZZ має намір стати групою авіакомпаній з 500 літаками до 2030 року, а також зменшити викиди CO2 ще на 25% 

Wizz Air, найекологічніша лоукост-авіакомпанія з найшвидшими темпами зростання у Європі, оголошує про те, що повідомила Airbus про реалізацію своїх прав на купівлю 75 літаків Airbus A321neo.

75 додаткових літаків A321neo, поставка більшості з яких очікується в 2028–2029 роках*, підкріплюють амбітну мету Wizz Air збільшити розмір свого авіапарку більш ніж утричі до кінця цього десятиліття та стати авіакомпанією, що налічує 500 літаків. A321neo є поєднанням новітніх авіаційних технологій та значних переваг для навколишнього середовища, серед яких – майже на 50% нижчий рівень шуму, менше споживання палива (на 20%) і викидів оксиду азоту (на 50%).

Наразі авіапарк Wizz Air налічує 165 ультрасучасних та ефективних літаків Airbus. Wizz Air керує одним із наймолодших у світі флотів, що виконують коротко магістральні рейси, пропонуючи клієнтам неперевершений досвід подорожей з мінімальними викидами вуглецю.

Джозеф Вараді, головний виконавчий директор Wizz Air сказав: "Поєднання наддешевої вартості експлуатації Wizz Air і провідних на ринку літаків Airbus A321neo створює міцну основу для майбутнього зростання WIZZ у наступному десятилітті. У такий спосіб ми ще більше посилюємо нашу позицію як однієї з найбільш екологічних авіакомпаній у світі. До 2030 року WIZZ має на меті стати групою авіакомпаній із 500 літаками та виконати зобов’язання скоротити і без того напрочуд низький рівень викидів CO2 у галузі на 25%".  

* Дати доставки опціону на купівлю літака визначаються домовленістю між Wizz Air та Airbus і підлягають схваленню акціонерами Wizz Air як транзакція 1-го класу відповідно до Правил лістингу Управління контролю за фінансовими операціями.   

Інформація про Wizz Air

Wizz Air – найбільш екологічна європейська ультрабюджетна авіакомпанія із найшвидшим зростанням. Її авіапарк складається зі 165 літаків Airbus A320 та A321. Команда професіоналів забезпечує високоякісним сервісом та низькими цінами, завдяки чому компанія Wizz Air стала вибором 40 мільйонів пасажирів за результатами 2020 фінансового року, та 27,1 мільйона пасажирів за результатами 2022 фінансового року. Акції Wizz Air котируються на Лондонській фондовій біржі під тікером "WIZZ". Нещодавно Wizz Air була визнана однією з топ-10 найбезпечніших авіакомпаній у світі за оцінкою airlineratings.com, єдиним у світі агентством з оцінки безпеки та продукції. У 2020 році авіакомпанія була також визнана авіакомпанією року за версією ATW – цю нагороду отримують організації та окремі особи за видатну продуктивність, інновації та високий рівень сервісу.