26.09.22 

ImageГолова ДКАУ провів важливу зустріч з Президенткою Канадського космічного агенства

В рамках 73-го Міжнародного астронавтичного конгресу (МАК) відбулась зустріч Голови Державного космічного агентства України Володимира Тафтая з Президенткою Канадського космічного агентства (CSA) Лісою Кемпбелл.

На зустрічі обговорили двосторонню співпрацю, зокрема за проєктом канадської компанії Maritime Launch Services Inc., позитивно відмітивши початок практичних робіт зі спорудження космічного стартового майданчика у провінції Нова Скотія для використання ракети-носія українського виробництва Циклон-4М.

Окремо було обговорено ініціативу з підтримки супутникових проєктів українських університетів, партнерами якої виступають компанії Maritime Launch Services Inc. (Канада) і Nanoracks (США).

Ліса Кемпбелл підтвердила готовність Канадського космічного агентства приєднатися до зазначеної ініціативи, оскільки вже має досвід реалізації подібних програм у Канаді.

За результатами обговорень ДКА та CSA підписали Спільну заяву на знак визнання їх співпраці за програмами кубсатів, яка закріплює наміри сторін співпрацювати у згаданому напрямі.

"Вдячний Лісі за послідовну міжнародну позицію, спрямовану на підтримку України в її протистоянні безпрецедентній збройній агресії росії", - зазначив Голова ДКА України Володимир Тафтай.

Джерело nkau