24.10.22 

ImageФахівці Державіаслужби України ознайомились з кращими практиками підготовки інспекторів, що здійснюють нагляд за експлуатацією безпілотних повітряних суден.  

19 та 20 жовтня фахівці Державної авіаційної служби України, в межах інструменту інституційної розбудови  Європейської Комісії – TAIEX (Technical Assistance Information Exchange), взяли участь у семінарі «Особливості практичної та теоретичної підготовки інспекторів, що здійснюють нагляд за експлуатацією безпілотних повітряних суден (БПС)». 

Зокрема під час семінару було розглянуто законодавчі, наглядові, адміністративні процедури та практичний досвід європейських країн в процесі впровадження Регламенту (ЄС) 2019/947 та Регламенту (ЄС) 2019/945 стосовно правил та процедур експлуатації безпілотних повітряних суден. 

Експерти з Іспанії та Нідерландів поділилися кращими практиками щодо особливостей теоретичної та практичної підготовки інспекторів, що здійснюють нагляд за експлуатацією БПС, процесу видачі та перегляду дозволів на експлуатацію БПС, здійснено ознайомлення із системами нагляду на основі оцінки ризиків, процедурою розробки планів аудитів та інспекцій, а також особливостями їх проведення,  формами та методами нагляду за операторами БПС. 

Участь у заході сприятиме впровадженню системи експлуатації безпілотних повітряних суден в Україні відповідно до стандартів ЄС, зниженню ризиків для безпеки польотів та розвитку ринку безпілотних повітряних суден.