28.10.22 

ImageЗ 1 грудня авіакомпанія Wizz Air закриває свою базу в Кишиневі. 

Таке рішення компанії пов'язане з війною в Україні та ризиком нестабільності повітряного простору Молдови. 

Про це повідомляє  Pro TV із посиланням на прес-реліз лоукостера. 

Зазначають, що Wizz Air не зупиняє польоти до Молдови. 

Як йдеться у повідомленні, компанія, вивчивши всі ризики в регіоні та загрозу закриття повітряного простору Молдови, переглянула графік польотів узимку. 

У прес-службі Кишинівського аеропорту також повідомили, що Wizz Air оголосила про зміни у зимовому розкладі. "Усім пасажирам, які купили квитки на даний період, пропонується відвідати офіційний веб-сайт компанії, щоб переглянути варіанти рейсів, або зв'язатися з представниками авіакомпанії для отримання більш детальної інформації", - зазначили в аеропорту. 

Wizz Air, як і раніше, виконуватиме рейси в/з Кишинівського аеропорту. Зміниться лише операційна база, через що можуть скасувати рейси за деякими напрямками та/або скоротити частоту польотів. 

Останніми тижнями літаки авіакомпанії на ніч відлітали в Ясси з міркувань безпеки. 

Нагадаємо, 10 жовтня три ракети пролетіли над повітряним простором Молдови. Ці ракети зафіксували в районах Рибниці, Сорок та Флорешт. Як заявили у міноборони, ці ракети, які полетіли в Україну, становили загрозу для інфраструктури Молдови і, зокрема, для цивільних літаків, що пролітають над повітряним простором країни.