29.10.22 

ImageДеякі українські біженці, які задля порятунку від війни прибувають до Ірландії, були змушені знайти притулок в аеропорту Дубліна.

21 жовтня понад 30 біженців з України залишилися без притулку і були змушені провести ніч в аеропорту Дубліна .

 Транзитний хаб Citywest для шукачів притулку був заповнений і був змушений відмовити 33 одиноким українським чоловікам після надання їм статусу тимчасового захисту.

Міністр Родерік О'Горман заявив, що транзитний вузол Сітівест повністю заповнений, і влада приділяє першочергову увагу забезпеченню житлом жінок, дітей і найбільш уразливих верств населення . Однак самотні чоловіки не мали іншого вибору, як відправитися в аеропорт , щоб шукати притулку.

Розглядаючи ситуацію, уряд вирішив припинити подальше прибуття біженців до транзитного центру. Пан О'Горман заявив, що рішення було прийнято для захисту інтересів тих, хто вже шукає притулку в центрі.

Зазначається, що Citywest Transit Hub вже вміщує близько 58 000 осіб, з яких 42 000 – з України, а решта – з міжнародного захисту.

З понеділка уряд і аеропорт Дубліна планують запропонувати деякі тимчасові заходи для біженців, які не можуть знайти житло в місті, доки ситуація не буде вирішена.

Джерело simpleflying