04.11.22 

ImageWizz Air визнано найекологічнішою у світі авіакомпанією року за версією World Aviation Awards 

Wizz Air, авіакомпанію з найшвидшими темпами зростання у Європі, було визнано групою найекологічніших авіаліній року у всьому світі на інавгураційному Авіаційному саміті Азії CAPA (Центр авіації) та Виставці сталого розвитку в Сінгапурі. WIZZ також отримала нагороду як найекологічніша авіакомпанія року в регіоні EMEA. 

Нагороду CAPA за видатні досягнення у сфері екологічної стійкості отримують авіакомпанії та аеропорти, які ставлять покращення клімату на чільне місце свого бізнесу та прагнуть до вуглецевої нейтральності. Нагороди призначаються після незалежного дослідження аналітиками Центру авіації CAPA та стратегами зі скорочення викидів вуглецю компанії Envest Global. CAPA, що входить до мережі Aviation Week Network, є одним із найбільш надійних у світі джерел інформації про ринок авіаційної та туристичної індустрії. 

Wizz Air має найнижчі викиди вуглекислого газу на пасажиро-кілометр у Європі і прагне ще більше скоротити ці викиди на 25% до 2030 року. У рамках нашого амбітного плану з оновлення флоту WIZZ постійно поповнює свій авіапарк новими літаками Airbus A321neo і нині керує одним із наймолодших та найбільш паливно-ефективних авіапарків у світі із середнім віком судна 4,6 р. Wizz Air зможе досягти своїх цілей у галузі сталого розвитку завдяки тому, що вона є найбільшим оператором Airbus A321neo у Європі та має один із найбільших у світі портфелів замовлень на понад 370 надсучасних літаків Airbus A321neo. Крім того, оперативні підрозділи постійно працюють над ініціативами щодо підвищення ефективності використання палива та вдосконалення відповідних наукових даних. 

Джозеф Вараді, головний виконавчий директор Wizz Air, сказав: "Для нас велика честь отримати цю престижну нагороду від Центру авіації CAPA, який визнав Wizz Air найекологічнішою авіакомпанією не лише у Європі, а й у всьому світі. В контексті зменшення викидів вуглецю в авіаційній галузі Wizz Air приділяє особливу увагу технологіям та інноваціям, що доступні тут і зараз. Ми впевнені, що, інвестуючи у найсучасніші літаки та двигуни, ми зможемо постійно скорочувати вуглецевий слід пасажирських рейсів та досягти цільового зниження інтенсивності викидів вуглекислого газу до 2030 року та після. Ми, як і раніше, віддані своїй меті зробити Wizz Air найбільш екологічним вибором серед авіаперевізників". 

У Центрі авіації CAPA заявили: «Wizz Air показала себе як лідера у сфері екологічної стійкості в авіаційному просторі. За результатами порівняльних звітів CAPA про екологічну стійкість авіакомпаній у 2021 та 2022 роках, Wizz Air визнана одним із найефективніших перевізників у більшості категорій. Ми раді нагородити Wizz Air як найекологічнішу авіакомпанію року CAPA в регіоні EMEA та у всьому світі».

 

 

 

 

 

 

Інформація про Wizz Air    

Wizz Air - найбільш екологічна європейська ультрабюджетна авіакомпанія із найшвидшим зростанням. Її авіапарк складається зі 171 літака Airbus A320 та A321. Команда професіоналів забезпечує високоякісним сервісом та низькими цінами, завдяки чому компанія Wizz Air стала вибором понад 27,1 млн пасажирів за результатами 2022 фінансового року, який закінчується 31 березня 2022 року. Акції Wizz Air котируються на Лондонській фондовій біржі під тікером «WIZZ». Нещодавно Wizz Air була визнана однією з топ-10 найбезпечніших авіакомпаній у світі за оцінкою airlineratings.com, та єдиним у світі агентством з оцінки якості безпеки та продукції. У 2020 році авіакомпанія була також визнана авіакомпанією року за версією ATW – цю нагороду отримують організації та окремі особи за видатну продуктивність, інновації та високий рівень сервісу. Wizz Air також була визнана "Найекологічнішою лоу-кост авіакомпанією" в рамках премії World Finance Sustainability Awards 2022.