11.11.22 

ImageВ Польші є багато аеропортів, з яких здійснюють рейси авіакомпанії-лоукости. Як купити квитки.

Більшості українців зараз, звісно, не до мандрівок. Однак сотні тисяч наших громадян потребують зручного та швидкого сполучення із зовнішнім світом і з іншою метою. 

В них нерідко виникає потреба вирушити в іншу країну по роботі, з волонтерською місією або для того, щоб відвідати рідних. Через які аеропорти і до міст яких європейських країн українці можуть недорого дістатися з сусідньої Польщі?

З яких польських міст здійснюють рейси літаки лоукост-компаній

Більшість великих міст Польщі мають власні аеропорти та всі приймають бюджетні авіакомпанії (лоукости) Європи: Wizz Air, Ryanair, easyJet, LOT, Germanwings:

Найбільший аеропорт Польщі – аеропорт ім. Ф. Шопена у Варшаві. До нього можна дістатися на міському автобусі.

Другий аеропорт польської столиці Варшава-Модлін знаходиться за містом. Трансфер туди коштує дорожче і займає більше часу, але при цьому квитки з цього аеропорту часто дешевші. Обидва варшавських аеропорти приймають рейси лоукостів. 

У Кракові розташований другий за величиною аеропорт країни. Звідти теж здійснюється безліч рейсів лоукост-компаній.

Катовіце – один з найбільших повітряних хабів в Східній Європі. Звідси можна летіти у багатьох напрямках, скориставшись послугами популярних лоукостерів.

Вроцлавський аеропорт пропонує багато рейсів за різними напрямками, ціни на які тут навіть нижче за вартість аналогічних рейсів з Варшави.

Гданськ – лідер авіаринку серед країн Балтії, і може конкурувати з такими великими транспортними вузлами, як Рига або Стокгольм, не будучи при цьому столицею держави. Звідси дешевші квитки в Ісландію, країни Балтії, Швецію чи Данію.

Досить зручним для українців буде виліт з Ряшів (Жешув), де розташований Міжнародний аеропорт Ряшів-Ясенка. Місто знаходиться досить близько до України (приблизно 100 км від ПП Шегині-Медика). Аеропорт вважається лише сьомим в країні за пасажиропотоком, пропозиція рейсів тут значно нижча – менше десятка авіакомпаній, більшість з яких виконують сезонні рейси. Зато ціни на квітки звідси значно нижче. Наприклад, переліт в Осло може коштувати всього 8 євро.

Основні пропозиції лоукостерів з вильотом із Польщі

Майже з кожного аеропорту Польщі здійснюються рейси лоукостерів за різними напрямками по всій Європі. Авіакомпанією Wizz Air з Варшави можна відправитись до:

Бельгія (Брюссель)

Велика Британія (Бірмінгем, Брістоль, Ліверпуль, Лондон, Донкастер)

Болгарія (Бургас)

Греція (Корфу)

Грузія (Кутаїсі)

Ізраїль (Тель-Авів)

Італія (Турин, Мілан, Катанія (Сицилія), Рим, Барі, Верона)

Ісландія (Рейк'явік)

Іспанія (Аліканте, Барселона)

Кіпр (Ларнака)

Мальта

Нідерланди (Ейндховен) 

Німеччина (Дортмунд)

Норвегія (Берген, Осло, Ставангер)

Португалія (Лісабон)

Угорщина (Будапешт)

Франція (Париж)

Швейцарія (Базель, Женева)

Швеція (Гетеборг, Стокгольм, Мальме)

Шотландія (Абердин,  Глазго).

Лоукост-компанія Ryanair здійснює регулярні вильоти з Варшави (аеропорт Модлін) у таких напрямках:

Бельгія (Брюссель)

Великобританія (Брістоль, Іст-Мідлс, Глазго, Ліверпуль, Лондон, Манчестер)\

Греція (Афіни, Корфу, Салоніки)

Данія (Копенгаген)

Ірландія (Дублін, Шаннон)

Іспанія (Аліканте, Барселона, Фуевентура, Гран Канарія, Мадрид, Малага, Мальорка, Тенеріфе)

Італія (Болонья, Мілан, Піза, Рим, Трапані)

Нідерланди (Ейндховен)

Німеччина (Кельн)

Норвегія (Осло)

Португалія (Лісабон)

Франція (Париж, Марсель)

Швеція (Стокгольм, Гетеборг).

Міжнародний аеропорт імені Яна Павла II у Кракові – єдиний польський аеропорт, куди літає популярний в Європі лоукостер з Великобританії easyJet. Напрями перельотів цієї компанії з Кракова – це Великобританія (Ліверпуль, Лондон, Брістоль), Італія (Мілан), Ірландія (Белфаст), Німеччина (Гамбург), Франція (Ліон, Париж), Швейцарія (Базель), Шотландія (Единбург).

Також з Кракова можна дістатися багатьох європейських міст авіакомпанією Ryanair та літаками німецького лоукост-перевізника Germanwings, що належить до групи Lufthansa. Germanwings здійснює рейси з Кракова та Вроцлава до іспанської Барселони. А ось угорський лоукост-перевізник  Wizz Air з Кракова не літає.

Натомість Wizz Air здійснює регулярні польоти до Європи з Вроцлава. Літає з цього міста також лоукост-компанія Ryanair. Також бюджетні варіанти подорожей до міст Європи можливі з Катовіце, Гданська, Познані та Любліна. 

Скільки може коштувати квиток на літак 

Лоукости з Польщі – одна із зручних та дешевих можливостей бюджетно подорожувати Європою. Вартість авіаквитків в обидві сторони стартує від 10 євро. Ось кілька прикладів рейсів та ціни на квитки в обидві сторони:

Варшава - Відень від 13 євро;

Варшава - Будапешт від 21 євро;

Варшава - Болонья від 26 євро;

Краків - Будапешт від 13 євро;

Краків - Мілан від 17 євро;

Краків - Берлін від 26 євро;

Краків- Прага від 13 євро;

Краків - Відень від 22 євро;

Краків - Осло від 13 євро.

Гданськ - Осло від 10 євро;

Гданськ - Копенгаген від 13 євро;

Гданськ - Відень від 26 євро.

Як купити недорогі авіаквитки

Щоб купити дешеві квитки на лоукост (незважаючи на загальноприйняту назву, квитки в них дешеві далеко не завжди), потрібно дотримуватись наступних правил:

Купувати квитки та послуги потрібно тільки на офіційному сайті лоукосту. В усіх інших місцях будуть націнки. До речі, з квитками звичайних авіакомпаній все навпаки – на сайтах-агрегаторах часто дешевше, тому пошук дешевих авіаквитків по всіх авіакомпаніях краще проводити на консолідаторах.

Вимкнути кукі (cookies) – дивіться налаштування свого браузера. Якщо ви цього не зробите, ціна зростатиме просто тому, що ви ці квитки дивитеся.

Купувати за півроку та більше, а краще – на початку продажів. Зазвичай, коли лоукост запускає новий рейс, перші ціни просто смішні і тоді треба брати. Також рік у авіакомпаній поділяється на дві частини: квітень-жовтень, листопад-березень. Продаж стартує за півроку десь на весь період, а це означає, що найкращий час для покупки квитків на літо – попередня пізня осінь-зима. Так само наприкінці весни можна починати перевіряти, чи не з'явилися у продажу квитки для приємної та недорої подорожі на Новий рік та Різдво.

Підлаштовувати відпустку під квитки, а не квиток під відпустку. 

Щоб завжди володіти актуальною інформацією, можна час від часу заходити на офіційні веб-сайти авіакомпаній та перевіряти ціни на квитки за обраними напрямками. Для цього достатньо лише вказати потрібну дату та напрямок перельоту. Окрім того, більшість цих компаній мають власні акаунти у популярних соціальних мережах, таких як Facebook, Twitter та Instagram, де завжди публікують новини про знижки та акції на авіаквитки. Обравши конкретне місце призначення завжди варто перевірити всі можливі рейси із польських аеропортів і обрати найзручніший для себе варіант.

Дешеві та безкоштовні пропозиції для українців

На тлі повномасштабного вторгнення росії в Україну деякі міжнародні перевізники не залишилися осторонь та запропонували українцям квитки з великими знижками. А то й зовсім безплатно. 

Угорський авіаперевізник Wizz Air надає українцям 100 тисяч безкоштовних квитків на рейси з Польщі, Румунії, Угорщини та Словаччини. Щоб забронювати квиток, потрібно мати український закордонний паспорт. Слід перейти на спеціальну сторінку сайту компанії та, обравши місце призначення, ввести номер паспорта. Скористатися наявними квитками можна до 8 грудня 2022 року.

Кожні 2 тижні фонд Ukraine2Canada у співпраці з Air Canada надає українцям безкоштовні авіаквитки з Польщі до Канади. Таких квитків орієнтовно по 300 штук, і їх надають тим, хто встиг зареєструватись у призначений час. І вже 14 листопада о 17.00 за українським часом фонд Ukraine2Canada відкриє чергову реєстрацію на наступні 300 безкоштовних квитків.

Зверніть увагу, що якщо вам вдасться зареєструватися, то дата вильоту буде не раніше ніж через 30 днів від дати подання заявки. Деталі ініціативи можна дізнатися  за посиланням

Офіційні сайти лоукост-перевізників, що літають з Польщі в Європу:

Офіційний сайт Wizz Air

Офіційний сайт Ryanair

Офіційний сайт easyJet 

Офіційний сайт LOT

Офіційний сайт Germanwings 

Джерело informator