09.12.22 

ImageУкраїнська компанія AeroDrone пройшла сертифікацію та отримала дозвіл на експлуатацію двох своїх безпілотних авіаційних комплексів – E-300 Enterprise та D-80 Discovery. 

Про це повідомив  партнер проєкту Дмитро Шимків.

Міноборони може почати закуповувати БПЛА українського проєкту AeroDrone. Безпілотні комплекси його виробництва E-300 Enterprise та D-80 Discovery пройшли державну сертифікацію та отримали дозвіл на експлуатацію ЗСУ.

БПЛА українського стартапу мають корисне навантаження в 300 кг (E-300 Enterprise) та 80 кг (D-80 Discovery).

Виробника аграрних дронів AeroDrone у 2018-му запустив українець Юрій Педерій. Компанія виробляла літальні апарати для обприскування полів. Один із продуктів – дрон вартістю близько $150 000, що літає зі швидкістю 100 км/год та може перевозити до 80 кг корисного навантаження. Про військові розробки компанія мовчала. Один з інвесторів та співвласник проєкту – Дмитро Шимків, як свідчать дані з публічних реєстрів. Нині Шимків – член наглядової ради мобільного оператора «Київстар», раніше очолював раду директорів фармкомпанії Darnitsa Group та український офіс Microsoft.

ImageЗа останні 30 днів ЗСУ до експлуатації в ЗСУ допущено 7 бпла українських виробників . На розгляді перебуває ще 19 заявок від українських компаній, рішення щодо них планується ухвалити до кінця 2022 року.

На фото E-300 Enterprise 

Джерело forbes