27.12.22 

ImageНаприкінці грудня 2022 року авіакомпанія SkyUp на замовлення благодійних організацій та фондів виконала низку чартерних рейсів, спрямованих на підтримку та підсилення України та українців. Серед пасажирів: бойові медики та громадяни, що вимушені були залишити країну через бойові дії.

Крім того, на крилах авіакомпанії прибув важливий вантаж — генератори та медикаменти.

Разом із фондом "Харків з тобою", в рамках проєкту Power of People, SkyUp доставила з Кишинева до Стокгольма 100 лікарів, серед яких 40 медиків із зони бойових дій летіли в реабілітаційне відрядження. Цей рейс авіакомпанія виконала на літаку з лівереєю UNITED24.

До Лісабона авіакомпанія допомогла виїхати 96 українцям, які змушені шукати притулку за кордоном через війну в рідній країні. Замовником рейсу виступила Асоціація Ukrainian Refugees UAPT за підтримки та спонсорства інших компаній. Назад із португальської столиці літак також повертався заповненим: генератори, медикаменти та інші речей першої необхідності прибули в Кишинів, а пізніше були перевезені в Україну. 

"Нам, як українському авіаперевізнику, важливо залишатись корисними рідній країні, тому ми завжди відкриті для партнерства з національними та міжнародними організаціями, яким потрібні пасажирські чи вантажні авіаперевезення до найближчих з кордоном України аеропортів, — зазначів Дмитро Сєроухов, генеральний директор SkyUp. — Ми також щиро вдячні Міністерству закордонних справ, Державіаслужбі України та представникам усіх державних органів за сприяння в організації цих рейсів. І окрема подяка генеральному агенту авіакомпанії SkyUp в Португалії Віктору Пухарському — ми дійсно пишаємось ефективністю нашої співпраці". 

Авіакомпанія SkyUp і надалі виконуватиме рейси, які зміцнюють Україну, допомагають врятувати життя громадян та наближають перемогу.