19.01.23 

ImageМіністр Олександр Кубраков повідомив про початок роботи Аеронавігаційного Фонду солідарності, створеного спільно з Євроконтролем.

Про запуск роботи Аеронавігаційного Фонду солідарності було домовлено в рамках зустрічі Генерального директора Євроконтролю Рауля Медіни Кабальєро з Віце-прем’єр-міністром з відновлення України — Міністром розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександром Кубраковим, головою Державної авіаційної служби України Олександром Більчуком та директором Украероруху Андрієм Ярмаком.

Ще в листопаді 2022 року 41 держава-член Євроконтролю оголосила про створення добровільного Фонду солідарності для підтримки України на час призупинення виконання польотів в повітряному просторі нашої країни. Зокрема, цей Фонд дасть змогу фінансувати заходи щодо відновлення послуг з аеронавігаційного обслуговування та забезпечить фінансову підтримку Украероруху на період воєнного стану.

"Сьогодні нам важливо підтримати близько чотирьох тисяч унікальних фахівців української аеронавігаційної сфери, а також зберігати в належному стані аеронавігаційну інфраструктуру країни, яка протягом останнього року зазнала суттєвих пошкоджень.

Завдяки Фонду солідарності ми зможемо провести належну підготовку персоналу та підготувати аеронавігаційну інфраструктуру для післявоєнного відновлення польотів. Це та стратегічна робота, яку ми робимо для нашого спільного майбутнього", - зазначив Олександр Кубраков.

На зустрічі також були обговорені кроки з відновлення цивільного повітряного руху в Україні після закінчення воєнних дій, відновлення аеронавігаційної інфраструктури та забезпечення відповідного рівня безпеки польотів у повітряному просторі нашої країни.

Довідково

Євроконтроль (Європейська організація з безпеки аеронавігації) – міжнародна організація, що працює у сфері організації повітряного руху у європейському регіоні. Вона координує і планує управління повітряним рухом для всієї Європи. Його діяльність охоплює стратегічне і тактичне управління потоками, підготовку диспетчерів, регіональний контроль повітряного простору, а також збір аеронавігаційних податків.