20.01.23 

ImageБлагодійну організацію Президентський Фонд Леоніда Кучми "Україна" засновано 26 грудня 2003 року. С тих пір кожної осені найталановитіша та найактивніша молодь країни, кращі з найкращих, отримують спеціальну стипендію.

Студенти Національного аерокосмічного університету ім. М.Є. Жуковського “Харківський авіаційний інститут” щороку були гідно представлені на цьому видатному заході. На жаль, цьогоріч війна внесла свої корективи у проведення церемонії. Не було заповненого залу  ХАІ, не було урочистих фанфар та грому аплодисментів переможцям.

17 січня 2023 року тільки студентка Ірина Сергіївна Заячковська змогла бути присутньою на урочистому заході. Але були аплодисменти, було привітання ректора ХАІ Миколи Васильовича Нечипорука, інтерв’ю для центрального телеканалу та заслужена нагорода, яку особисто вручила прессекретарка Президентського фонду Леоніда Кучми Дарка Оліфер. Серед студентів ХАІ стипендіатами також стали Бєлікова Юлія Геннадіївна, Валерія Олександрівна Дудник, Олександра Олександрівна Єлінсон, Кудінов (Левченко) Михайло Андрійович,  Мірошниченко Олена Миколаївна, Перепелиця Іван Костянтинович. Всі вони отримають стипендію на банківську картку, а дипломи "Новою пошто"». 

Вітаємо переможців та віримо, що наступна церемонія за багаторічною традицією ХАІ пройде в актовій залі, під оплески сотень студентів Національного аерокосмічного університету, які в рік Перемоги повернуться до рідної алма-матер. 

Сюжет про візит Благодійну організацію Президентський Фонд Леоніда Кучми "Україна" до ХАІ давіться на телеканалі ICTV.