23.01.23 

ImageГенеральний директор Євроконтролю свій перший міжнародний візит здійснив до України  

У Києві відбулася зустріч Генерального директора Євроконтролю Рауля Медіни Кабальєро, що вступив на свою посаду 1 січня цього року, з Віце-прем’єр-міністром з відновлення України - Міністром розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександром Кубраковим, директором Украероруху Андрієм Ярмаком та представниками авіаційної влади країни.

На зустрічі були обговорені питання перспектив відновлення цивільного повітряного руху в Україні після закінчення воєнних дій на території нашої держави, відновлення аеронавігаційної інфраструктури, забезпечення відповідного рівня безпеки польотів у повітряному просторі нашої країни, визначення варіантів та джерел фінансування основного аеронавігаційного персоналу та обслуговування української аеронавігаційної системи.

Віце-прем’єр-міністр Олександр Кубраков наголосив на важливості підтримки фахівців української аеронавігаційноі сфери, а також збереження в належному стані аеронавігаційної інфраструктури країни.

Олександр Кубраков: "Завдяки Фонду солідарності ми зможемо провести належну підготовку персоналу та підготувати аеронавігаційну інфраструктуру для післявоєнного відновлення польотів. Це та стратегічна робота, яку ми робимо для нашого спільного майбутнього".

Директор Украероруху Андрій Ярмак висловив подяку Євроконтролю за роботу з підготовки та реалізації Плану дій у межах відновлення аеронавігаційного обслуговування в повітряному просторі України та наголосив на важливості подальшої імплементації тих ініціатив, які вже розроблено у тісній співпраці із Євроконтролем.

Андрій Ярмак: "Ми впевнені в нашій перемозі і в тому, що невдовзі українське небо знову стане мирним та безпечним для польотів цивільної авіації.

Тому вже зараз моделюємо та розробляємо безпекові сценарії відкриття повітряного простору країни, працюємо над відновленням нашої аеронавігаційної інфраструктури, навчаємо та підтримуємо компетентність фахівців операційного напрямку, що є необхідною передумовою для відновлення нашого повноцінного функціонування".

Нагадаємо, під час 58-го засідання Тимчасової ради ЄВРОКОНТРОЛЮ (РС) 24 листопада 2022 року країни-члени Євроконтролю підтримали створення Аеронавігаційного фонду солідарності для підтримки України, що надасть змогу фінансувати заходи, передбачені Планом дій та забезпечить фінансову підтримку Украероруху на період воєнного стану в Україні.