06.02.23 

ImageПід час робочого візиту представники НАУ відвідали Токійський столичний університет (Tokyo Metropolitan University), який є державним дослідницьким університетом Японії.

Гостей зустрічали президент Токійського столичного університету Такая Охаші та віцепрезиденти - Хідеакі Ямасіта, Казуші Тамано, Такаші Хотта, Масао Аябе, Фуміко Іто.

Представники обох закладів вищої освіти обговорили розробку та реалізацію програм академічної мобільності студентів та викладачів обох ЗВО, оскільки це є важливою складовою інтернаціоналізації вищих навчальних закладів України та Японії.

Крім того, учасники розглянули можливості гармонізації освітніх програм різного рівня в рамках споріднених спеціальностей тощо.

Також було досягнуто домовленостей, щодо співпраці у вирішенні завдань науково-технічного співробітництва, забезпечення якості освіти, підвищення ефективності навчальної та науково-дослідної роботи в університетах.

Подібна співпраця допомагає не тільки зміцнити дружні стосунки між Японією та Україною, а, перш за все, надає нові можливості для освітньої галузі обох країн.

Дякуємо співробітникам Посольства України в Японії за сприяння у налагодженні співробітництва провідних ЗВО Японії та України.