17.02.23 

Image16 лютого Україна отримала перший транш допомоги від Євроконтролю з Аеронавігаційного Фонду солідарності

Цей добровільний фонд дозволить на час призупинення виконання польотів в повітряному просторі нашої країни забезпечити підтримку операційної діяльності національного провайдера аеронавігаційних послуг – Украероруху та закласти основи відновлення послуг у повоєнний період. Про це повідомляє Украерорух.

"Зокрема, така підтримка дозволить здійснити ефективні заходи задля функціонування нашої аеронавігаційної інфраструктури та підтримки компетентності фахівців операційного напрямку, що є необхідною передумовою повернення до повноцінного надання послуг національним провайдером аеронавігаційних послуг України", - йдеться в повідомленні.. 

Нагадаємо, під час 58-го засідання Тимчасової ради ЄВРОКОНТРОЛЮ (РС) 24 листопада 2022 року країни-члени Євроконтролю підтримали створення Аеронавігаційного фонду солідарності для підтримки України.

Цього результату вдалось досягти завдяки наполегливій роботі та тісній співпраці Украероруху, Міністерство інфраструктури України, ДАСУ з боку України та Євроконтролю з усіма його країнами-членами!