03.03.23 

ImageУ Фінляндії підписано Меморандум про взаєморозуміння між ХАІ та Університетом прикладних наук Турку  

Університет прикладних наук Турку прийняв делегацію Національного аерокосмічного університету імені М.Є. Жуковського "ХАІ" у складі ректора Миколи Нечипорука, проректора з наукової роботи Володимира Павлікова та начальника відділу міжнародних зв’язків Олени Агапової. Під час візиту представників ХАІ ознайомили з системою шкільної та вищої освіти Фінляндії. Підписано документ щодо майбутньої співпраці між вищими навчальними закладами. 

 Університет прикладних наук Турку - бгатопрофільний вищий навчальний заклад, що входить до об'єднання європейських університетів Коїмбрської групи. Діяльність об’єднання направлена на розвиток зв'язків та координації навчального процесу в руслі загальноєвропейської освітньої політики між найстарішими та найбільш значними університетами Європи.

Під час візіту до міста-побратима Харкова Турку відбулася зустріч делегації ХАІ з очільницею міста Турку Мінною Арве та керівником департаменту з міжнародних справ – Мікою Акканен. м. Харків і м.Турку встановили побратимські відносини влітку 2022 року. Серед основних напрямів співробітництва обох міст - повоєнне відновлення та реконструкція Харкова, стимулювання розвитку підприємництва, взаємодія у сфері освіти та науки. 

Між Університетом прикладних наук Турку і Національним аерокосмічним університетом “Харківський авіаційний інститут” налагоджено співпрацю. Проведено перемовини з ректором і президентом Університету прикладних наук Турку Весою Таатіла, проректором Юхані Сойні, директором з освіти, деканом факультету інженерії та бізнесу Юха Контіо, керівницею відділу міжнародних справ Ану Хяркьонен та іншим топ-менеджментом вишу. Сторони підписали Меморандум про взаєморозуміння і обговорили можливості майбутньої співпраці.  

Меморандум передбачає обмін науковцями, академічною інформацією та матеріалами з метою покращення дослідницьких та освітніх процесів в обох університетах і підвищення взаєморозуміння між їхніми відповідними викладачами та науковцями, обмін студентами, організацію спільних конференцій.