31.03.23 

ImageЗ 25-28 березня 2023 року в онлайн форматі відбувся відкритий Чемпіонат Донецької області з авіамодельного спорту кубку "Рink Flight" (літаючі моделі у приміщенні). 

Учасники змагань мали завдання зробити відео зйомку результатів польотів своїх моделей та надіслати у судейську колегію. Участь у змаганнях взяли 7 команд. Серед них і команда Льотної академії НАУ у складі 5 спортсменів, серед них, курсанти факультету льотної експлуатації Шарко Ігор (194 гр) та Кулаков Андрій (112гр).

ImageСпортсмени брали участь з різними класами моделей , і показали високі результати у змаганнях. За підсумками змагань команда Льотної академії НАУ посіла І місце У особистому заліку наші учасники мали такі місця:

Кулаков Андрій  в класі одномоторна плануюча копія літака – ІІ місце

Шарко Ігор  в класі багатомоторна плануюча копія літака – І місце

Матков Захар , у класі моделей  гумо моторні моделі копії – ІІ місце.

Шарко Ігор у класі моделей планер схематичний з розмахом 350 мм – І місце.

Кулаков Андрій  у класі моделей планер схематичний з розмахом 500 мм – І місце

Дятел Сергій  у класі моделей планер схематичний з розмахом 500 мм – ІІ місце.

Шарко Ігор виступав з моделью копією літака багатомоторного винищувача P-38 (Лайтінг) Розроблений конструктором компанії  Lockheed Corporation   Кларенсом "Келлі" Джонсоном. Брав активну участь у бойових діях  Повітряних сил США  під час  Другої світової війни , переважно на  Тихоокеанському театрі воєнних дій На винищувачі P-38 воював відомий  французький   письменник   Антуан де Сент-Екзюпері 

Кулаков Андрій  виступав з моделлю копією літака одномоторного штурмовика Embraer EMB 312 Tucano. Це легкий двомісний турбогвинтовий літак штурмовик виробництва бразильської компанії Embraer. Розробка літака розпочалася у 1978 році за фінансової підтримки від BBC Бразилії. Прототип Embraer EMB 312 Tucano піднявся у повітря 1980 року, з 1983 року розпочалося масове виробництво літака. Експортується з 1984 року. Усього було вироблено 624 одиниці, виробництво згорнуто у 1996 році.

Підготував команду до участі у змаганнях тренер з авіамодельного спорту Льотної академії НАУ Павло Лобов. Вітаємо переможців!

Джерело ЛНАУ