04.04.23 

ImageВідбулася робоча поїздка ректора ХАІ Миколи Нечипорука до Італії 

?? В рамках відрядження ректор Національного аерокосмічного університету ім.М.Є.Жуковского "ХАІ" Микола Нечипорук провів зустріч з керівництвом університету Politecnico di Bari. Сторони обговорили подальші можливі напрямки співпраці університетів в рамках діючого договору співробітництва.

?? Під час відрядження також відбулася зустріч з випускником аспірантури ХАІ Шахрамом  Рошанпуром, директором науково-дослідницької організації "Аерокосмічні технології та наука про плазму" (м. Віченца, Італія), з яким Микола Нечипорук обговорив плани щодо подальших дослідницьких робіт. 

?? Під час зустрічі з академічним Сенатом Університету Politecnico di Bari ректор ХАІ розповів про факультети та спеціальності університету, поточні наукові дослідження, стан ВНЗ на сьогодні. Викладачі Politecnico di Bari були вражені сміливістю та рішучістю співробітників ХАІ, які знаходять сили та можливості для забезпечення навчального процесу та постійної реконструкції, обслуговування потужних лабораторій, обладнання на передовій. 

??Під час візиту до Італії відбулось знайомство з представниками Associazione "Uniti per l'Ucraina", які презентували напрямки своєї діяльності: підтримку українців, що знаходяться в Італії, волонтерську діяльність. У рамках напрямків подальшого співробітництва відбулася онлайн-розмова з генеральним консулом України в Неаполі Максимом Коваленко, який презентував заплановані спільні проєкти аерокосмічного профілю. 

?? Професор Департаменту електротехніки та інформаційної інженерії David Naso  продемонстрував ректору ХАІ Миколі Нечипоруку досягнення Politecnico di Bari: лабораторія автоматизації та робототехніки (де зараз працює доцент ХАІ Погудіна О. К.), реалізацію  сумісної  лабораторії на основі співпраці між університетом та компанією GE Avio (частиною групи General Electric Aviation), лабораторії з відновлюваних джерел енергії та інші.

??Окрім цього,  ректор нашого ВНЗ зустрівся з ректором Francesco Cupertino для обговорення спільних учбових та наукових проєктів, можливості обміну студентів, проведення сумісних семінарів та практичних досліджень.