13.04.23 

Image Ректор Національного аерокосмічного університету ім.М.Є.Жуковського “ХАІ” Микола Нечипорук зустрівся з головою громадської організації "Цивільний Повітряний Патруль" Юрієм Покусаєм для обговорення питань співпраці. Сторони підписали Меморандум про взаємодію. 

Громадська організація "Цивільний повітряний патруль" — це об’єднання професійних пілотів, які добровільно та безкорисливо виконують свою роботу.   Офіційною датою створення Цивільного повітряного патруля є 9 вересня 2016 рік. Тоді почали формуватись напрямки роботи, за якими він працює і сьогодні. Основним статутним завданням організації є сприяння Збройним Силам України, Службі безпеки України, Державній прикордонній службі в подоланні терористичної загрози та захист свободи та незалежності України. Другим напрямком роботи патруля є сприяння та допомога службі з надзвичайних ситуацій при потребі. Третій напрямок — патріотичне виховання молоді.

Передбачається, що співпраця та координація спільних зусиль  ХАІ та ГО "Цивільний Повітряний Патруль" буде направлена на створення умов для реалізації державної-суспільної політики у галузі освіти, військово-патріотичного виховання молоді, розвитку фізичного, духовного, соціального здоров’я учнів, популяризації авіаційних видів спорту, професійної орієнтації учнівської молоді з метою мотивації до вступу до вищих навчальних закладів освіти авіаційного спрямування; реалізацію взаємозв’язку навчально-виховної роботи з  професійною орієнтацією молоді; поширення інформації про ХАІ, як провідного українського закладу вищої освіти в галузі авіації та космонавтики, необхідного для підвищення рівня та зміцнення обороноздатності України; втілення в повсякденне життя студентської молоді, трудового колективу ХАІ поваги до Збройних Сил України, українських національних цінностей, тощо.