20.04.23 

ImageУкраерорух системно реалізує План відновлення аеронавігаційного обслуговування у повітряному просторі України 

Заходи цього плану охоплюють інфраструктурний напрямок, відновлювальну підготовку фахівців відповідних напрямків, розробку безпекових сценаріїв щодо відкриття повітряного простору та ряд інших важливих кроків для відновлення аеронавігаційного обслуговування.

В рамах реалізації Плану відновлення, за підтримки провайдера аеронавігаційного обслуговування Франції та колег з Євроконтролю, українські диспетчери отримали можливість пройти курс відновлювальної підготовки в Національній школі цивільної авіації ENAC (Тулуза, Франція).

Навчання диспетчерів Украероруху включає в себе спеціальну програму з оновлення знань з диспетчерського обслуговування на підході (APP – Approach Control Service), а також диспетчерського обслуговування на підході за засобами спостереження (APS – Approach Control Surveillance). Таке спеціальне навчання, відповідно до правил реалізації регламенту Комісії 2015/340 Агентства Європейського Союзу з безпеки польотів, має на меті оцінити компетенції наших фахівців з аеронавігації.

ImageПідтримання навичок операційного персоналу Украероруху є ключовим елементом у підготовці до майбутнього відновлення послуг провайдера в повітряному просторі України.

Це навчання стало можливим в тому числі завдяки Аеронавігаційному фонду солідарності для підтримки України, який у листопаді минулого року було створено всіма країнами-членами Євроконтролю.