24.04.23 

ImageКерівник Украероруху Андрій Ярмак взяв участь у зустрічі між Україною та Францією на рівні Міністерств Інфраструктури та транспортної політики.

Під час обговорення авіаційних питань Андрій Ярмак подякував  за підтримку, яку надає Франція на державному рівні та безпосередньо у процесі створення Європейського Аеронавігаційного Фонду солідарності, спрямованого на підтримку Украероруху.

Ярмак мав окрему розмову про діючі проєкти з французькими компаніями Thales та ENAC Training, а також про перспективи подальшого розвитку співпраці у повоєнному відновленні аеронавігаційної системи України. 

Сторони працюють над подальшим розширенням програм підготовки для аеронавігаційного персоналу і домовились:

- розширити існуючі програми професійної підготовки фахівців операційного напрямку Украероруху на базі ENAC;

- розширити програми професійної підготовки персоналу зв’язку, навігації та спостереження в рамках співпраці з компанією THALES;

- залучити THALES до реалізації програми повоєнного відновлення, відбудови аеронавігаційної системи України, що може стати можливим у межах надання Урядом Франції грантового фінансування інвестицій;

- заручитися підтримкою з боку Франції на міжурядовому та міжнародному рівнях Safety Case (Аналіз безпеки польотів), розробленого органами цивільної авіації України з метою відкриття повітряного простору України для польотів цивільних повітряних суден після війни.