25.04.23 

ImageІнформація щодо вступної кампанії у Харківському національному університеті Повітряних Сил

Особливості вступної кампанії у Харківському національному університеті Повітряних Сил імені Івана Кожедуба:

1. Вступники з числа цивільних осіб, для оформлення особової справи кандидата на навчання подають заяву до обласного (районного) територіального центру комплектування та соціальної підтримки за місцем проживання у період з 01 січня до 25 червня 2023 року.

У разі неможливості проходження первинного медичного огляду у ТЦК та СП вони мають право пройти медичний огляд військово – лікарською (лікарсько-льотною) комісією безпосередньо в Університеті під час проходження вступних випробувань.

Якщо у ТЦК та СП рознарядка для направлення до Університету відсутня, або вона вже виконана, вступник може до 05 липня 2023 року вступу подати заяву безпосередньо начальнику Університету (до приймальної комісії університету) особисто, поштою або електронною поштою (Форма заяви визначена у Додатку 14 та надсилається на адресу Этот e-mail защищен от спам-ботов. Для его просмотра в вашем браузере должна быть включена поддержка Java-script ). Оформлення особової справи вступника здійснюється приймальною комісією університету. 

2. Вступники з окупованих територій або територій, на яких проходять бойові дії, а також Автономної Республіки Крим, областей, міст Києва та Севастополя у разі неможливості оформлення особової справи у ТЦК та СП за місцем проживання мають право подати заяву на вступ безпосередньо до приймальної комісії з 20 червня по 04 липня 2023 року (включно) особисто, поштою або електронною поштою (Форма заяви визначена у Додатку 14 та надіслати на адресу Этот e-mail защищен от спам-ботов. Для его просмотра в вашем браузере должна быть включена поддержка Java-script ). 

Оформлення особових справ здійснюється безпосередньо в Університеті (Довідка про проходження профілактичного наркологічного огляду, Довідка про проведення попереднього та періодичного психіатричних оглядів та Довідка про відсутність судимості є обов’язковими). 

У разі неможливості проходження ними медичного огляду військово-лікарською комісією, вони мають право пройти заключний медичний огляд військово – лікарською (лікарсько – льотною) комісією безпосередньо в Університеті під час проходження вступних випробувань.

3. Вступники з числа військовослужбовців подають рапорт за підпорядкованістю з 01 лютого до 01 червня 2023 року. Навчальні справи вступників військовослужбовців оформлюються кадровими органами військових частин. 

У разі неможливості проходження первинного медичного огляду військово-лікарською комісією, вони мають право пройти заключний медичний огляд військово – лікарською (лікарсько – льотною) комісією безпосередньо в Університеті під час проходження вступних випробувань.

4. Навчальні справи  необхідно надіслати до 25 червня 2023 року на адресу:

Нова пошта: Харків, відділення №33. 

Укрпошта: Харків, індекс 61023.

Отримувач:  Масілітін Дмитро  (097) 324-88-82, (050) 977-85-31.

5. Приймальна комісія допускає до участі у конкурсному відборі вступників, які надали сертифікати ЗНО (або їх копії) з результатами оцінювання знань 2020 або 2021 років, або результатами складання національного мультипредметного тесту 2022 – 2023 років, або за результатами складання вступних іспитів з української мови, математики (обов’язкові предмети) та історії України, або фізики, або іноземної мови в разі отримання кількості балів за кожний з іспитів не менше, ніж встановлений мінімальний рівень.

6. Вступні випробування з кандидатами на навчання до Харківського національного університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба у 2022 році будуть проведені:

з кандидатами за льотними спеціалізаціями –  з 05 по 15 липня 2023 року;

з кандидатами на навчання за наземним профілем –  з 15 по 31 липня 2023 року.

на заочну форму навчання за державним замовленням (з військовослужбовцями військової служби за контрактом) з 02 по 06 серпня 2023 року/

7. Вступна кампанія у 2023 році буде проходити одній з областей на Заході країни, населений пункт будо оголошено додатково.

  ПЕРЕЛІК

 документів навчальної справи кандидата на навчання

Військовослужбовці виконують рапорт по команді.

   Зразок рапорту військовослужбовця:

Командиру….взводу (батареї)

                                         РАПОРТ

Прошу Вашого клопотання про надання мені, командиру установки солдату ПЕТРЕНКУ Максиму Тарасовичу 00.00.00 року народження, освіта повна середня дозволу на вступ до Харківського національного університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба, факультету протиповітряної оборони Сухопутних військ на спеціальність: Військове управління (Сухопутні війська) або Озброєння та військова техніка на денну форму навчання. На ЗНО не реєструвався (або вказати предмети на які зареєструвався, для цивільних)

Адреса проживання: м. Харків, вул Римарська 123, кв.24, тел. 0951813335.

Командир установки 2 забатр 1 зрадн

солдат Максим ПЕТРЕНКО

      .01.2023

Командиру дивізіону

……………..

Командиру бригади

…………….

До заяви (рапорту) додається:

1. Копія документа державного зразка про раніше здобутий освітній ступень (освітньо-кваліфікаційний рівень) та додатка до нього.

2. Автобіографія, в якій вказується поштовий індекс, адреса місця проживання та номер телефону, а також (для військовослужбовців) поштовий індекс та адреса військової частини, де військовослужбовець проходить службу.

3. Характеристика з останнього місця навчання (служби).

4. Картка професійного відбору (готує територіальний центр комплектування та соціальної підтримки для вступників з числа цивільної молоді, для військовослужбовців відділ морально-психологічного забезпечення).

5. Копія службової картки (для військовослужбовців).

6. Витяг з послужного списку(для військовослужбовців).

7. Копія контракту про проходження військової служби (для військовослужбовців).

8. Копія свідоцтва про народження.

9. Копія паспорта (1-а, 2-а сторінки та місце реєстрації).

10. Посвідчення про приписку (військовій квиток).

11. Чотири кольорових фотокартки (без головного убору, розміром 3x4 см).

12. Копії документів, які встановлюють право на пільги відповідно до чинного законодавства та вказані в Правилах прийому.

13. Копія довідки про присвоєння ідентифікаційного коду.

14. Довідка про відсутність судимості (отримують в підрозділах МВС України за місцем проживання).

15. Два поштових конверти з марками.

Медичні документи:

1. Картка медичного огляду кандидата на навчання у ВВНЗ (додаток 12 до Положення про військово-лікарську експертизу в ЗС України, затвердженого наказом Міністра оборони України від 14 серпня 2008 року № 402 (зі змінами) та кандидати на навчання у ВВНЗ, які бажають навчатися за льотними спеціальностями та спеціальністю бойового управління авіацією (у тому числі оператор управління повітряним простором (УПР) додатково надають картку медичного огляду лікарсько-льотною комісією (додаток 4 до Положення про лікарсько-льотну експертизу в державній авіації України, затвердженого наказом Міністра оборони України від 20 листопада 2017  № 602) (вступника з числа цивільної молоді оформлюють у територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки, військовослужбовці оформлюють у військових медичних закладах).

2. Сертифікат про проходження профілактичного наркологічного огляду (облікова форма МОЗ України № 140/о).

3. Довідка про проведення попереднього та періодичного психіатричних оглядів (облікова форма МОЗ України № 122-2/о).

4. Довідки з протитуберкульозного та шкірно-венерологічного диспансерів (кабінетів).

5. Результати проведених медичних досліджень.

6. Кандидати з числа цивільних осіб додатково направляють оригінал медичної картки амбулаторного хворого (форма МОЗ України № 025).

7. Військовослужбовці додатково направляють медичну книжку встановленого зразка та медичну характеристики.

В заяві (рапорті для військовослужбовців) ОБОВ’ЗЯКОВО вказувати дійсний номер телефону, за допомогою якого можна буде зв’язатися з Вами для доведення нової (або додаткової) інформації щодо роботи вступної кампанії.

З повагою, секретар приймальної комісії ХНУПС

Телефони для довідок: (097) 324-88-82