26.04.23 

Обладнання для профілактики кетозу в корів 

Кетоз — це поліетіологічне захворювання великої рогатої худоби, яке характеризується порушенням метаболізму та накопиченням в організмі кетонових тіл великої концентрації. Патологічний стан негативно впливає на продуктивність і вгодованість молочних корів, особливо на фоні незбалансованого харчування. Запобігти та вчасно діагностувати хворобу дає можливість обладнання для профілактики кетозу у корів.

Кетоз у корів: особливості діагностики та профілактики

Кетоз супроводжується порушеннями обміну вуглеводів, жирів і білків, на тлі яких знижується концентрація глюкози у плазмі крові та глікогену печінки. Коли необхідна діагностика кетозу у корів? Особливу уважність працівники фермерських господарств і сільськогосподарських підприємств мають виявляти в таких випадках:

  • Недоїдання. Якщо тварина протягом тривалого часу не отримує достатньої кількості поживних речовин (зокрема, вуглеводів), це може стати причиною «голодного» кетозу. Зверніть увагу: до недоїдання призводить як нестача корму, так і фізіологічне зниження апетиту в перші тижні після отелення. Додатково посилює енергетичний дефіцит підвищена витрата глюкози внаслідок утворення молока.

  • Низькоякісні корми із вмістом масляної та оцтової кислот.

  • Висококалорійні концентровані корми, які використовуються в період сухостою. 

Висока концентрація кетонових тіл і порушення кислотно-лужного балансу призводять до зниження інтенсивності чи повного припинення продукування молока. За відсутності діагностики та своєчасного лікування тварина може загинути.

Запобігти загрозливому порушенню метаболізму дає можливість сучасне ветеринарне обладнання для профілактики кетозу. До цієї категорії товарів належать:

  • кетометри та глюкометри; 

  • тест-смужки для визначення рівня бета-кетонів і карбонату кальцію в крові;

  • експрес-аналізатори для визначення кальцію в крові;

  • універсальні шприці-автомати;

  • ручні дренчери;

  • зонди для випоювання;

  • пропіленгліколь — сухий і рідкий;

  • імунобактерин.  

Де замовити обладнання для профілактики кетозу

Професійне ветеринарне обладнання Biovet для профілактики та лікування кетозу — важливий компонент матеріально-технічного забезпечення фермерських господарств і сільськогосподарських підприємств. Воно дає можливість контролювати стан тварин, особливо після отелення, та оперативно реагувати на будь-які зміни метаболізму. 

БІОВЕТ пропонує широкий асортимент лабораторного, діагностичного та хірургічного обладнання, а також ветеринарних препаратів світових виробників за доступними цінами. Доставка продукції здійснюється по всій території України протягом 1–3 днів.

БІОВЕТ — це якісне, практичне та функціональне обладнання для ветеринарних клінік, лабораторій, підприємств і власників тварин. Отримайте численні переваги співпраці з компанією вже зараз!