26.04.23 

ImageЧартерний рейс із 64 українцями, які були вивезені з Судану та виявили бажання повернутись додому, приземлився в аеропорту Польщі. 

Як повідомила пресслужба Головного управління розвідки Міністерства оборони України, внаслідок ретельно спланованої операції, здійсненої ГУР МО спільно з МЗС та Офісом Президента України, станом на 26 квітня 2023 року з охопленого бойовими діями Судану вдалось врятувати вже 91 українця.

У межах операції українські воєнні розвідники та дипломати також допомогли покинути Судан 51 іноземцю - громадянам Грузії, Канади, Перу та Федерації Сент-Кіттс і Невіс.

Літак компанії SkyUp Airlines виконав рейс з египетського аеропорту Асуан до польского Ряшіва, де приземлився о 18.54 за українським часом. Вже невдовзі врятовані співробітниками ГУР українці перетнуть український державний кордон.

Image 

Евакуація з неспокійної африканської країни триває. Українцям, які потребуватимуть порятунку через небезпеку для життя і здоров’я в Судані, буде надана невідкладна допомога з боку офіційних представників України, повідомила прес-служба ГУР.