02.05.23 

ImageПід час засідання Вченої ради від 20.04.2023 р. затверджено Правила прийому до Національного аерокосмічного університету ім.М.Є.Жуковського "Харківський авіаційний інститут" у 2023 році.

Відповідні документи з додатками доступні до ознайомлення у відповідному розділі  офіційного сайту ХАІ. 

У ХАІ здійснюється підготовка здобувачів вищої освіти за ступенями молодшого бакалавра, бакалавра, магістра та доктора філософії. Прийом на здобуття вищої освіти в ХАІ відбувається на конкурсній основі. Конкурсний відбір на навчання для здобуття ступенів вищої освіти здійснюється за результатами вступних випробувань та/або розгляду мотиваційних листів.

ХАІ за бажанням вступника проводить співбесіди та фахові іспити в дистанційному форматі за умови ідентифікації вступника. 

Заяви для участі у вступних випробуваннях в ХАІ подаються через особисті електронні кабінети вступників (у паперовій формі або електронною поштою до приймальної комісії ХАІ в разі відсутності особистого електронного кабінету вступника). Для подання заяв в електронній формі вступник реєструє особистий електронний кабінет в ЄДЕБО на вебсайті за адресою https://vstup.edbo.gov.ua/. 

Провадження освітньої діяльності у Національному аерокосмічному університеті ім. М.Є. Жуковського «Харківський авіаційний інститут» здійснюється відповідно до ліцензії, наданої Міністерством освіти і науки України згідно наказу № 180-л від 18.08.2017 р.

Правила прийому розроблені Приймальною комісією ХАІ відповідно до Порядку прийому на навчання для здобуття вищої освіти в 2023 році, затвердженого Наказом МОН України 15 березня 2023 року № 276, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 28 березня 2023 р. за № 519/39575.