14.05.23 

ImageАндрій Ярмак, очільник Украероруху, поділився з міжнародними колегами досвідом роботи в умовах воєнного стану

Цього тижня у Вільнюсі на запрошення Oro navigacija разом з керівництвом 5 провайдерів аеронавігаційного обслуговування та представниками авіаційної влади Литви, Швеції, Естонії, Латвії Польщі, керівник Украероруху взяв участь у міжнародному форумі.

На заході обговорювали питання побудови ефективного плану дій на випадок непередбачуваних обставин, взаємодопомоги та взаємодії між провайдерами сусідніх країн.

Через повномасштабну війну Украерорух отримав складний, але унікальний досвід упередження військового втручання у функціонування цивільної авіації, а також кризового менеджменту надзвичайних ситуацій.

Спеціалісти обговорили виклики та особливості політичного, операційного, правового, соціального, фінансового регулювання та кадрового менеджменту в роботі провайдера в умовах воєнного стану.

Зазначили роль державних інституцій та інших зацікавлених сторін і тісне спілкування для забезпечення безперервності диспетчерського обслуговування повітряного руху. Представники Украероруху ексклюзивно поділилися з колегами практичними напрацюваннями.

"Переконані, що разом із партнерами, ми здолаємо складний шлях до повноцінного відновлення послуг з аеронавігаційного обслуговування для Украерорух, а отриманий досвід буде використано в галузі задля убезпечення інфраструктури та персоналу під час можливої військової агресії у майбутньому", - підкреслив Андрій Ярмак.