22.06.23 

Image40 українських безпілотників пройшли процедуру введення в експлуатацію та вже отримують державні контракти, ще рік тому таких безпілотників було лише 7.

Про це повідомив Віце-прем’єр-міністр України з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій - Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров під час зустрічі з українськими виробниками.

"Просто зараз військовим потрібні тисячі FPV-дронів, адже вони швидкі, влучні, маневрені та знищують багато російської техніки. Маємо бюджет на закупівлю таких БПЛА, але наразі не кожна українська компанія готова виробляти настільки багато дронів. Одна з головних причин — компанії не проходили всі етапи допуску для експлуатації через складність процесу", — повідомив міністр.

Він зазначив, що уряд прибрав майже всі блокери, увів fast-track для БПЛА, створив спеціальні зони для навчання пілотів та тестування дронів, усунув зайву бюрократію, спростив допуск для експлуатації та багато іншого.

Крім того, міністр повідомив, що також команда Армії дронів постійно консультує виробників щодо оформлення документів, допомагає організовувати випробування на полігоні тощо. Тому українським розробникам FPV-дронів не треба хвилюватися стосовно проходження всіх процедур.

"Ми завжди готові допомогти, щоб ви швидше отримали контракти та масштабували виробництво. Впевнений, разом зробимо революцію в розвитку FPV-коптерів. Попереду багато роботи", — сказав Михайло Федоров.

Джерело АрміяInform