27.06.23 

Image22 червня 2023 року відбулася зустріч Голови Державної авіаційної служби України Олександра Більчука та Президента Адміністрації цивільної авіації Французької Республіки Дамьєна Казе  

У ході якої були обговорені питання надання подальшої підтримки французькими колегами цивільній авіації України та визначені пріоритетні напрямки майбутньої роботи. У рамках зазначеної зустрічі було також підписано Технічні домовленості, які визначають ключові напрямки подальшої співпраці двох адміністрацій з питань забезпечення безпеки польотів, авіаційної безпеки, аеронавігації, навколишнього середовища тощо.

“З початку широкомасшабного вторгнення російської федерації на територію України ми отримали неоціненну підтримку від наших французьких колег. Зокрема, проведення навчальних курсів для диспетчерів управління повітряним рухом з метою підтримання їхньої кваліфікації на базі Національної академії цивільної авіації (ENAC). Крім того, Французька Республіка однією з перших підтримала ініціативу ЄВРОКОНТРОЛЮ щодо створення Добровільного фонду аеронавігаційної солідарності, що наразі відіграє ключову роль у підтриманні аеронавігаційної системи України”,-зазначив Олександр Більчук.