30.06.23 

Смартфон – найкращий технологічний супутник сучасної людини

Регулярні дзвінки та виконання численних завдань змушують використовувати спеціалізовану техніку та нею є смартфони. Їх можна вважати повноцінними персональними комп'ютерами, враховуючи функціонал, технічні характеристики та параметри. Вони придатні для розваг, роботи, навчання, серфінгу в інтернеті та виконання повсякденних завдань.

Image

Наявність бездротових технологій дозволить перетворити телефон на платіжний інструмент. Сучасні смартфони оснащуються продуктивним процесором, високоякісною камерою та реалістичним дисплеєм з потрібною тактовою частотою для збереження яскравої та красивої картинки. За автономну роботу відповідає потужний акумулятор.

Правила підбору

Аналіз безлічі параметрів змушує детально оцінювати підібраний пристрій. Адже не треба забувати про найдрібніші деталі та компоненти:

  • потужність процесора та загальна продуктивність;
  • частота, діагональ та тип матриці;
  • ємність акумулятору;
  • об’єм оперативної та внутрішньої пам'яті;
  • вид операційної системи;
  • параметри графічного процесора;
  • різновиди бездротових комунікацій.

Для середніх потреб достатньо оперативної пам'яті на 4-6 Гб, а внутрішнього об’єму сховища від 126 до 512 Гб. У дисплеїв роздільна здатність від 800х480 до 3216х1440 пікселів, а частота в деяких моделей досягає 122 ГГц. Наявність модуля NFC дозволяє проводити безконтактні платежі, що забезпечить ідеальні умови для використання пристрою як платіжного інструменту.

Виробники

Кожен бренд має свій унікальний флагман, а також велику кількість інших телефонів з поділом на серії: 

  1. Samsung. Один із лідерів ринку смартфонів, що пропонує у своїх пристроях новинку власного виробництва – матрицю AMOLED. Для виробництва корпусу використовуються високоякісні та міцні матеріали, а потужність та продуктивність загалом дозволяє скласти конкуренцію багатьом планшетам;
  2. Xiaomi. Китайський бренд, який став відомим завдяки великій кількості серій під різний ціновий діапазон. Запропоновано рішення Mi, POCO та Redmi, а також повноцінні флагмани. Операційна система MIUI працює на базі Android.
  3. HUAWEI. Також китайський виробник, який пропонує смартфони із серії Y (бюджетні моделі), NOVA (середній клас) та P (пристрої з передовими технологіями).

Залишається лише визначитися з технічними параметрами та зовнішнім виглядом. Купуючи смартфон, не зайвим буде купити захисний чохол, скло або плівку.