03.07.23 

ImageЩорічно за ініціативи Міжнародного олімпійського комітету в Україні проводиться Всеукраїнський Олімпійський день.

Головна мета заходів – популяризація Олімпійського руху серед молоді, поширення ідей олімпізму та культури здоров’я. Олімпійський урок з авіамодельного спорту відбувся і у Льотній академії НАУ.

Олімпійський день щорічно об’єднує спортсменів з різних видів спорту, стимулює активну участь дітей, молоді та дорослих, розвиває їх соціальні навички, сприяє формуванню командного духу та підвищенню самооцінки. Також він надає можливість учасникам ознайомитися з різними видами спорту та спробувати себе у спортивних змаганнях.

Факультет льотної експлуатації Льотної академії НАУ долучився до організації змагань з авіамодельного спорту у рамках проведення Олімпійського уроку для дітей. Організаторами змагань стали спортсмени Ігор Шарко, Андрій Кулаков та тренер Павло Лобов. Міські змагання з авіамодельного спорту відбувалися у категорії "Літаючі у приміщенні авіамоделі". Молодь змагалась у класі моделей планер схематичний, мета змагань визначити чий планер пролетить найдовшу дистанцію за 5 турів польоту (зараховується сумарний результат). За результатами змагань призерами стали:

І місце - Хорунжий Денис (78 метрів).

ІІ місце – Хорунжий Владислав (70 метрів).

ІІІ місце – Шептикіта Павло (68 метрів).

З вітаннями до учасників та переможців звернувся декан факультету льотної експлуатації Олег Дмітрієва: "Ви маєте цікаве захоплення, яке, хто знає, може стати першим кроком до майбутньої професії. Щиро зичу вам впевнено йти до своєї мрії і досягати успіхів і в спорті, і в житті! Уже у найближчому майбутньому будемо раді бачити вас курсантами Льотної академії!"