04.07.23 

ImageКомпанія "Метінвест" передала українським прикордонникам партію БпАК "Валькірія".

У компанії розповіли, що надали також 10 повнопривідних автомобілів.

"Щоб допомогти їм у цій справі, Метінвест передав Державній прикордонній службі 10 повнопривідних бусів і 10 безпілотних авіаційних комплексів “Валькірія”"», – розповіли в "Метінвесті".

У кожен з десяти комплексів "Валькірій" входить два розвідувальні безпілотники та допоміжні системи.

Повідомляється, що ця українська розробка гарно зарекомендувала себе на фронті – завдяки малопомітності для систем радіоелектронної боротьби, дальності польотів та швидкості розгортання.

Екіпаж БПЛА складає всього дві людини, а комплекс може виконувати як цілодобове спостереження за переднім краєм фронту, так і проводити операції на території вглиб до 40 км

"Ці дрони дають ту інформацію про ворога, яку іншим способом не здобудеш. Саме цей БПЛА найменше підпадає під ризик бути враженим ворожим РЕБ", – зауважив представник Державної прикордонної служби України Олександр СЕБАЛО.

Коли прийшов запит до "Метінвест" від прикордонної служби, компанія почала проводити консультації з різними виробниками БПЛА.

В підсумку було обраного українську компанію "Авіаційні системи України", якій заплатили за безпілотні комплекси 8 мільйонів гривень.

"І подивились, що закордонні аналоги нашого апарата коштують від 2 до 4 млн грн. А десять наших комплексів, з такими ж характеристиками, ми купили за 8 млн грн", – розповіли в "Метінвест".

Авто для передачі обирали також, виходячи з побажань прикордонників – щоб були повнопривідними, адже рухатися треба по складній місцевості.

– Буси хлопцям потрібні, щоб патрулювати кордон мобільними групами. Ми постарались і знайшли автомобілі у хорошому стані, до 120 тис. пробігу, деякі навіть з автоматичною коробкою передач. Сподіваюсь, хлопцям буде комфортно на них їздити й захищати наш кордон. Сьогодні в межах Сталевого Фронту ми передали партію техніки на 15 млн грн. Але це не остання передача для захисників, – зазначили в компанії.

Загалом від початку повномасштабної війни Метінвест спрямував на підтримку української армії понад 2 млрд грн. Компанія налагодила системне постачання на фронт обладнання, частину з якого закуповує за кордоном. Українське військо вже отримало понад 1 200 дронів, що робить Групу одним із найбільших приватних постачальників безпілотників в армію.

Джерело metinvest