08.07.23 

ImageУкраїна і Туреччина підписали меморандум про спільний розвиток у сфері стратегічних галузей промисловості. Документ спрямований на сприяння співпраці двох країн.

У пріоритеті – виробництво безпілотників. Про це повідомила пресслужба Офісу президента.

Меморандум було підписано міністром з питань стратегічних галузей промисловості України Олександром Камишіним і міністром промисловості та технологій Туреччини Мехметом Фатіх Каджиром. Це відбулося у присутності президента України Володимира Зеленського та президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана.

"Документ спрямований на сприяння співпраці у стратегічних галузях промисловості та технологій між компаніями України й Турецької Республіки, а також на підтримку впровадження наявних і започаткування нових проектів у цих сферах", – зазначили в ОПУ.

Серед основних напрямів співпраці:

розвиток потужностей і можливостей виробництва автономних транспортних засобів, зокрема безпілотних літальних апаратів;

нарощування виробництва різних типів БпЛА;

дослідження й розробки в галузі автономних систем, космосу та в інших технологічних секторах стратегічних галузей промисловості двох країн;

інше технічне співробітництво, необхідне для розвитку стратегічних галузей промисловості.

Зазначається, що меморандум сприятиме зміцненню партнерства між державами та розвитку технологій і галузей промисловості, що мають важливе стратегічне значення.

Нагадаємо, Зеленський 7 липня у Туреччині провів переговори з Ердоганом. Під час спільної пресконференції турецький лідер сказав, що наша країна заслуговує на членство НАТО і пообіцяв Києву подальшу підтримку.

Джерело obozrevatel