27.07.23 

ImageСилам оборони вже передано 14 розвідкомплексів ШАРК у рамках ініціативи "ОКО ЗА ОКО" мережі ОККО та фонду "Повернись живим"

Цього разу по одному комплексу отримали 44 ОАБр, розвідка Сил Оборони на Півдні та 190 навчальний центр ЗСУ. Ще 11 комплексів готуються до передачі. Завдяки ШАРКам знищено ворожу техніку на десятки мільйонів доларів, це – самохідні пускові установки БУК-М2, БУК-М3, гармати, САУ, танки, вкрай рідкісна ворожа РЛС "Яструб АВ" тощо.

Кожен розвідкомплекс складається з 2-х БПЛА, що здійснюють трекінг мети навіть за швидкості об'єкта в 100 км/год, пускової установки, а також наземної станції керування, інтегрованої в прохідне авто. Крім того, закуплено 25 додаткових бортів для швидкої заміни втрат на передовий. 

В рамках ініціативи "ОКО ЗА ОКО" з кожного літра палива Pulls, проданого заправками ОККО, на "ШАЛКИ" перераховувалося по 1 гривні. Наразі, за другою ініціативою – "ОКО ЗА ОКО 2. Озброїмо ТрО до зубів" акумулюються 400 млн грн на озброєння бригад ТРО – вже зібрано понад половину.

Джерело ОККО