04.08.23 

ImageWizz Air, ультрабюджетна авіакомпанія з найшвидшими темпами зростання в Європі, 2-го вересня підписала твердий контракт на придбання 75 нових літаків сімейства A321neo, внаслідок чого загальне замовлення на найбільші літаки вузькофюзеляжного сегменту Airbus склало 434 повітряних судна, а на сімейство Wizz A320 загалом – 484 повітряних судна.

Джозеф Вараді (József Váradi), головний виконавчий директор Wizz Air зауважив: “Із сьогоднішнім оголошенням Wizz Air ще більше зміцнює свої позиції найбільшого оператора сімейства літаків A321neo в Європі та на Близькому Сході. Більше половини нашого парку вже переведено на новітні технології Neo. Неперевершена економічна ефективність і зразково низький вуглецевий слід літаків A321neo підкріплюють наше прагнення надавати нашим клієнтам доступні та екологічні варіанти подорожей. Ми підтримуємо давнє стратегічне партнерство з компанією Airbus і непохитні у своїй прихильності до цієї виняткової технології в одному з найбільших у світі замовлень на понад 350 літаків Neo”.

Wizz Air обслуговується виключно літаками Airbus і зараз налічує в експлуатації парк зі 185 літаків сімейства A320.

“Завдяки керівництву Джозефа, Wizz Air стрімко розвивалася та стала величезною авіакомпанією в європейському небі та чудовим партнером для Airbus. Інвестиція в A321neo є міцною основою для незмінної стратегії Wizz Air із розширення. Ми дякуємо Джозефу й усім співробітникам Wizz Air за непохитну впевненість у наше сімейство літаків A320 й особливо в наші неперевершені літаки A321neo”, - привітав Крістіан Шерер, комерційний директор Airbus та глава підрозділу Airbus International.

A321neo – найбільший представник сімейства літаків Airbus A320neo, що пропонує неперевершену дальність польоту та продуктивність. Завдяки використанню двигунів нового покоління, а також крил літака у формі акулячих плавців “Шарклети” (“Sharklets”), A321neo забезпечує 50-відсоткове зниження рівня шуму разом із понад 20-відсотковою економією палива та скороченням викидів CO2 в порівнянні з вузькофюзеляжними літаками попереднього покоління. Водночас це забезпечує максимальний комфорт для пасажирів у найширшому вузькофюзеляжному салоні під час польоту. На сьогоднішній день клієнти у всьому світі замовили близько 5,200 літаків A321neo.