22.08.23 

ImageПрогрестех-Україна, що є постачальником інтелектуальних послуг для глобального ринку аерокосмічних технологій, взялася за втілення нових сервісів для авіаіндустрії. Попит на ІТ та інженерні рішення компанії спонукав її форсувати рекрутинг.

Прогрестех-Україна поглибила участь у міжнародних програмах із цифрової трансформації процесів у цивільній авіації та ініціювала низку власних перспективних проєктів.

ІТ-команда компанії, зокрема, розпочала розробляти софт, що дає змогу виявити й оцінити проблеми у функціонуванні певних компонентів літака та своєчасно запобігати авіаційним інцидентам. Програмне рішення також допоможе прискорити сертифікацію нових типів повітряних суден, включно з найбільшим у світі двомоторним пасажирським реактивним літаком, на який уже кілька років чекають більш як 3 сотні замовників.

Крім того, спеціалісти Прогрестех-Україна з інформаційних технологій долучилися до інтернаціональних проєктів зі створення кабіни пілотів нової генерації та з оптимізації міжнародних маршрутів вантажних авіаперевезень. 

Ще одна група ІТ-фахівців узяла участь у розробленні програмного забезпечення для обліку та прогнозування обсягів емісії глобального парку комерційних літаків. Сервіс до того ж аналізуватиме, як шкідливі викиди вплинуть на довкілля, зважаючи на безліч чинників, зокрема, на ступінь модернізації авіадвигунів та рівень оптимізації складу реактивного пального.

Тим часом у сегменті інженерних послуг найбільше замовлень, що наразі має Прогрестех-Україна, припадає на конструкторське й технологічне супроводження робіт із підтримання льотної придатності повітряного судна, на модернізацію авіоніки й обслуговування бортових електронних систем. Залишаються затребуваними й роботи з конвертації пасажирських літаків у вантажні, запит на які сформувався ще в ковідні 2020-2021 роки.

Попит на низку інтелектуальних сервісів для підприємств аерокосмічної галузі змусив Прогрестех-Україна значно пришвидшити рекрутування. Тож за останні 3 місяці, у травні-липні 2023 року, компанія доєднала до своєї команди близько 80 авіаційних інженерів і програмістів. Це перевищує сумарну чисельність фахівців, зарахованих на інженерні й ІТ-посади протягом повного року роботи в умовах гарячої фази війни від її початку в лютому 2022 р. 

Прогрестех-Україна має намір зберегти високі темпи добору персоналу принаймні до кінця 2023 року. Так, у серпні-грудні цього року компанія планує заповнити ще від 50 до 70 вакантних посад. Уже зараз відкрито такі вакансії:

 

  • на інженерні позиції конструктора, технолога, інженера з міцності та фахівця з експлуатаційної підтримки авіаційної техніки, 
  • на ІТ-позиції Front-end Engineer і Back-end Engineer – розробника, відповідно, користувацького інтерфейсу й функціоналу вебсервісів, та DevOps Engineer – фахівця з оптимізації всіх процесів життєвого циклу програмного продукту. 

 


Компанія Прогрестех-Україна, що заснована провайдером інтелектуальних сервісів PT-Americas (Х'юстон, штат Техас, США), розробляє інженерні й ІТ рішення для підприємств високотехнологічного сектору економіки. Має в складі своєї команди більш як 1000 інженерів і програмістів. Є найбільшим у Східній Європі постачальником послуг для корпорації Boeing. 

Попри негативний вплив повномасштабної війни на український бізнес, Прогрестех-Україна зберегла робочі місця, пролонгувала контракти на експорт послуг, підвищила продуктивність праці та заробітну плату персоналу.

Від початку російського вторгнення колектив компанії регулярно допомагає Збройним силам України, підтримує своїх колег, які поповнили лави оборонців, жертвує кошти на відбудову зруйнованої інфраструктури й на потреби тимчасово переміщених осіб.

Прогрестех-Україна підтримує національну економіку через сплату податків, зборів і соціальних внесків, обсяги яких 2022 року в півтора раза перевищили сумарні виплати до бюджетів усіх рівнів попереднього довоєнного року.

Компанія також інвестує у відновлення виснаженого війною інтелектуального кадрового потенціалу України. Велику частку своїх доходів Прогрестех-Україна спрямовує на розвиток мережі програм із підготовки кваліфікованих інженерів, без яких є неможливою реанімація високотехнологічного сектору національної економіки. Започатковані освітні проєкти компанія реалізує одноосібно або в партнерстві з провідними технічними університетами.