29.08.23 

ImageНа публічне обговорення винесені пропозиції, надані Громадською радою при Державіаслужбі до проєкту наказу Державної авіаційної служби України Авіаційних правил України "Технічні вимоги та адміністративні процедури для отримання дозволу на виконання польотів повітряних суден аматорської конструкції".

Метою даного проекту є упорядкування надання дозволу на виконання польотів для повітряних суден аматорської конструкції.

Авіаційні правила встановлюють технічні та адміністративні процедури для первинного допуску повітряного судна аматорської конструкції до експлуатації в цивільній авіації України, в тому числі для отримання дозволу на виконання польотів аматорських повітряних суден та схвалення відповідних умов виконання польотів.

Авіаційні правила застосовуються до повітряних суден аматорської конструкції, які вперше вносяться до Державного реєстру цивільних повітряних суден України та заявлені для використання з метою некомерційної льотної діяльності. 

Зауваження та пропозиції до проєкту акта можуть надаватись зацікавленими юридичними та фізичними особами до 21 вересня 2023 року на адресу:

01135, м. Київ, пр. Берестейський, 14, Державна авіаційна служба України, e-mail: Этот e-mail защищен от спам-ботов. Для его просмотра в вашем браузере должна быть включена поддержка Java-script Этот e-mail защищен от спам-ботов. Для его просмотра в вашем браузере должна быть включена поддержка Java-script