27.09.23 

ImageАндрій ЯРМАК, керівник Украероруху, дав інтерв`ю журналу Skyway 

"Виняткова солідарність і підтримка з боку всіх держав-членів ЄВРОКОНТРОЛЮ, самого Агентства та Європейської Комісії є головним фактором, який дозволяє українському аеронавігаційному провайдеру з упевненістю дивитися у майбутнє. Впровадження нашими партнерами Європейського фонду добровільної аеронавігаційної солідарності є тому підтвердженням. Саме завдяки підтримці Фонду Украерорух має можливість зберегти свій операційний  персонал, підтримувати інфраструктуру, а також у тісній співпраці з ЄВРОКОНТРОЛЕМ планувати заходи, спрямовані на якнайшвидше відновлення аеронавігаційного обслуговування  в повітряному просторі України одразу після закінчення війни, не маючи жодних сумнівів в остаточній перемозі  України".

Про це Андрій Ярмак заявив в інтерв?ю журналу Skyway, який є офіційним інформаційним ресурсом  EUROCONTROL та висвітлює ключові питання  європейської авіації.

Також у матеріалі ідеться про заходи імплементації плану відновлення (Recovery Plan) аеронавігаційного обслуговування в Україні, розширення напрямків потенційного співробітництва між Украерорухом та ЄВРОКОНТРОЛЕМ,  співпрацю Украероруху та Federal Aviation Administration (FAA), організацію навчання нашого операційного та диспетчерського персоналу в провідних профільних закладах Європи (ENAC, Maastricht Upper Area Control Centre, EUROCONTROL Aviation Learning Centre).

Андрій ЯРМАК: «Украерорух продовжує дотримуватися всіх українських та міжнародних технічних вимог та адміністративних процедур, пов'язаних з ліцензуванням та сертифікацією авіадиспетчерів, впроваджених відповідно до Регламенту Комісії  (ЄС) 2015/340. Це дозволяє спільно з деякими державами-членами ЄВРОКОНТРОЛЮ та EASA вивчати європейські ініціативи щодо підтримання компетентності та підготовки авіадиспетчерів, необхідної для першого періоду відновлення аеронавігаційного обслуговування в Україні».

Повна версія матеріалу – за посиланням:  

https://www.eurocontrol.int/sites/default/files/2023-09/eurocontrol-skyway-78-autumn-winter-2023.pdf?fbclid=IwAR0JvZBD24qiiM40o3qQmdpINQPt04x3r65-p-wQ1_ULA0RxddTM1MqBbAE