29.09.23 

ImageАеропорт Бориспіль замовив дизайн-проєкт інтер’єру і облаштування приміщення кімнати тиші в терміналі.

Облаштування кімнати тиші в терміналі "D" аеропорту "Бориспіль" - це необхідне виконання рекомендацій від експертів з безбар’єрності по адаптації інфраструктури ДП МА "Бориспіль" для пасажирів з ментальними відмінностями та/або інвалідністю. 

Проєкт "Безбар’єрний аеропорт" реалізується у рамках Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року, яка розроблена та затверджена в межах ініціативи Першої леді Олена Зеленська (Національна стратегія схвалена розпорядженням Кабінету Міністрів України від 14 квітня 2021 р. № 366-р).

Аеропорт є одним з місць найбільшого сенсорного навантаження на людину, що спричиняється високим рівнем шуму, мерехтінням світлових пристроїв, скупченням людей, тощо.

Найбільше потерпають від сенсорного навантаження особи з різними видами порушень: психічними порушеннями, зокрема розладами аутистичного спектру, порушеннями слуху - які використовують слухові апарати, порушеннями вестибулярного апарату, а також пасажири, які не мають порушень, але довгий час подорожують.

Спеціально облаштовані кімнати слугують розвантаженню сенсорних систем людини, сприяють процесам психічного гальмування і стимуляції, забезпечують переключення уваги задля зниження рівню стресу. 

"Ми крок за кроком готуємось до зустрічі з вами, любі пасажири, реалізовуючи свої цілі на цьому шляху, одна з яких – безбар’єрний та безпечний простір, потреба в якому після закінчення війни набуде ще більшого значення. А підготовка є кропітким процесом, тому доцільно займатись її реалізацією заздалегідь.

До зустрічі у безбар’єрному Міжнародному аеропорту ‘’Бориспіль’’!", -йдеться в повідомленні пресслужби аеропорту