02.10.23 

ImageТриває масштабування SkyUp у Північній Америці: перевізник отримав канадський сертифікат FAOC

На додачу до нещодавно отриманого сертифіката FAR129 для оперування в США SkyUp тепер може працювати і в Канаді. 

Сертифікат іноземного перевізника FAOC дозволяє українській авіакомпанії надавати ACMI-послуги та виконувати чартерні рейси з інших країн до Канади.

"Ми надзвичайно вдячні за довіру і цінуємо підтримку, яку надала нам Transport Canada під час процесу затвердження. Раді мати можливість працювати на цьому важливому для нас ринку і запропонувати канадським авіакомпаніям і партнерам свій досвід і потужності для задоволення зростаючого попиту на подорожі", — коментує генеральний директор SkyUp Airlines Дмитро Сєроухов. 

Для виконання польотів за міжнародними маршрутами до Канади SkyUp отримав дозволи для дев'ятьох літаків у своєму флоті. Це сім бортів Boeing 737-800: UR-SQQ, UR-SQG, UR-SQP, UR-SQC, UR-SQF, UR-SQB, UR-SQO; а також два борти Boeing 737-700: UR-SQE і UR-SQD. 

В рамках сертифікації перевізник також отримав charter permit (дозвіл на виконання нерегулярних рейсів) та CBSA carrier code (код перевізника від Агентства прикордонних служб Канади). Відповідно до отриманого сертифіката ми можемо виконувати чартерні рейси та надавати ACMI-послуги у повітряному просторі Канади. 

SkyUp почав виконувати комерційні рейси за ACMI-контрактами з середини квітня 2022 року. Станом на червень 2023 року, згідно зі звітом ACMI Contract Monitor від ch-aviation, перевізник увійшов до ТОП-15 постачальників ACMI-послуг та до переліку авіакомпаній з найбільшими ACMI-контрактами.