06.10.23 

ImageОдна з найбільших європейських асоціацій аерокосмічної та оборонної промисловості прийняла до свого складу ДП "Антонов" як першу українську компанію.

Про це пише Bloomberg.

"Антонов", найбільший український виробник літаків, цього тижня приєднався до Асоціації аерокосмічної, безпекової та оборонної промисловості Європи, повідомляє лобістська група, до складу якої входять такі компанії, як Airbus SE , BAE Systems Plc і Rheinmetall AG.

"Я щиро вітаю "Антонов" як нового члена ASD, що стало важливим кроком до інтеграції української аерокосмічної промисловості в європейську промислову екосистему", — сказав генеральний секретар ASD Ян Пай у заяві, оприлюдненій у п’ятницю.

Членство "Антонова" в AD є останнім прикладом тіснішої промислової співпраці між європейськими та українськими виробниками.

Асоціація аерокосмічної та оборонної промисловості Європи (ASD) - це торгова асоціація аерокосмічної, оборонної та безпекової промисловості в Європі. За даними організації, вона представляє понад 3000 компаній у 17 країнах.

Організація була створена в 2004 році шляхом злиття Асоціації європейської космічної промисловості (Eurospace), Європейської асоціації аерокосмічної промисловості (AECMA) і Європейської групи оборонної промисловості (EDIG).

Організація виступає лобістською групою та захисником політики галузі в установах Європейського Союзу, зокрема Європейського оборонного агентства, Агентства авіаційної безпеки Європейського Союзу, а також Агентства Європейського Союзу з космічної програми.

Раніш повідомлялось, що Державне підприємство "Антонов" підписало договір з французькою компанією Turgis & Gaillard про спільне виробництво безпілотника Aarok MALE.